Broquetes de carn
macerades amb verdures
3 hores i 30 minuts |Fàcil | 4 persones
Com us podeu imaginar, som uns entusiastes de les barbacoes i les carns a la graella. No podria ser d’una altra manera, amb plats com aquestes broquetes de carn macerades amb verdures.
Per elaborar-les, necessitaràs desplaçar-te fins Ca Na Paulina per aconseguir carn de la millor qualitat. Apunta, perquè la llista de la compra d’avui és llarga: pit de pollastre, llonganisses fresques, xistorra i maluc de vedella.
Trosseja bé la carn i macera-la amb salsa de soja i mel per obtenir un resultat espectacular. Si intercales una rodanxa de verdura per cada dau de carn, la broqueta serà molt més fresca i cruixent.
Elaboració
- Talleu el pit de pollastre i la vedella en daus mitjans i reserveu-los.
- Talleu les llonganisses i la xistorra en rodanxes mitjanes. Reserveu-les.
- Peleu i talleu el gingebre i el gra d’all (sense el germen) en daus mitjans (brunoise). Reserveu-los.
- Piqueu unes fulles de coriandre i reserveu-les.
- Barregeu en un bol l’all amb el ginebre, les llavors de comí, el coriandre picat, la mel (30 g), la salsa de soja, l’oli de sèsam, 15 ml d’oli d’oliva i una mica de pebre.
- Marineu els daus de pollastre i de vedella en l’elaboració anterior durant 2 hores a la nevera. A continuació, coleu-los i reserveu-los.
- Peleu i talleu la ceba en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-los.
- Ratlleu la pell de la llima i reserveu-la.
- Renteu i talleu el carabassó i els pebrots en daus mitjans (mirepoix), enretirant-ne les parts blanques i les llavors. Reserveu-los.
- Munteu les broquetes alternant els tipus de carn amb les diferents verdures. Reserveu-les.
- Escalfeu una mica d’oli en una graella i coeu les broquetes de carn a foc mitjà-alt. Salpebreu-les i reserveu-les.
- Tritureu, amb un processador d’aliments, la mel restant (120 g), la mostassa, la ratlladura de llima, 120 ml d’oli d’oliva, unes fulles d’alfàbrega i una mica de sal i pebre. Processeu-ho fins que emulsioni.
- A l’hora d’emplatar, col·loqueu les broquetes de carn macerades amb verdures en un plat i napeu-les (és a dir, cobriu-les) amb la vinagreta de mostassa, mel i alfàbrega.
INGREDIENTS
1 pit de pollastre sencer de Ca Na Paulina
2 llonganisses fresques de Ca Na Paulina
1 xistorra de Ca Na Paulina
200 g de maluc de vedella A de Ca Na Paulina
1 ceba morada
1 gra d'all
1 carabassó
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 pebrot groc
1 llima
5 g de gingebre
2 g de llavors de comí
150 g de mel de flors
15 ml de salsa de soja
50 g de
mostassa a l'antiga
7 ml d'oli de sèsam
Coriandre fresc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre