Califòrnia roll de gall dindi
amb maionesa de nyora
1 hora |Mitjana | 4 persones
Aixequeu la mà els amants del sushi! Sabem que aquest plat japonès cada vegada triomfa més al nostre país, per això avui us presentem una recepta adaptada als paladars més carnívors: califòrnia roll de gall dindi amb maionesa de nyora. 😋
Ens encanta la fusió de cultures en la gastronomia, així que aquest plat és tot un encert. El califòrnia roll està farcit de gall dindi, alvocat, cogombre i pastanaga, així que el podran gaudir fins i tot els que no s'atreveixen amb el peix cru. A més, la maionesa de nyora que l’acompanya és una picada d’ullet a l’agricultura espanyola.
No et perdis l'elaboració. Ara que ja saps com preparar l'arròs de sushi podràs provar-lo amb totes les combinacions que siguis capaç d'imaginar. 🤤
Elaboració
- Talleu els filets de gall dindi en tires mitjanes. Reserveu-los.
- Peleu i talleu l'alvocat en bastons mitjans. Reserveu-lo a la nevera amb un rajolí de suc de llimona.
- Peleu i talleu les pastanagues i el cogombre en bastons mitjans. Reserveu-ho.
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i coeu-hi les tires de gall dindi a foc mitjà. Salpebreu-les i reserveu-les.
- Renteu l'arròs en un bol fregant-lo suaument amb l'aigua. Repetiu el procés fins que l'aigua quedi neta i surti transparent.
- Coeu l'arròs, sense afegir sal, en una proporció de dues parts d'aigua per cadascuna d'arròs en sec. Coeu-ho a foc mitjà durant 5 minuts i uns altres 10 minuts més a foc baix. Deixeu reposar l'arròs tapat durant 5 minuts fora del foc. Reserveu-lo.
- Barregeu en un bol el vinagre d'arròs amb el sucre i la sal. Reserveu-lo.
- Estireu l'arròs a una safata i afegiu-hi ràpidament la barreja anterior. Removeu-lo amb cura i aneu-lo ventant perquè es refredi ràpidament. Reserveu-lo.
- Col·loqueu la làmina de nori damunt d'una estoreta de bambú i afegiu-hi una mica d'arròs amb les mans mullades, estirant-lo per tota la superfície.
- Espargiu una mica de sèsam blanc i negre per sobre de l'arròs.
- Doneu la volta a l'elaboració, de manera que l'alga quedi a dalt. Col·loqueu-hi novament una mica d'arròs al centre.
- Incorporeu uns bastons de pastanaga, cogombre, alvocat i unes tires de gall dindi al centre, sense deixar que sobresurtin per les vores.
- Enrotlleu el califòrnia de gall dindi pressionant bé perquè quedi compacte. Repetiu el procés fins a acabar amb els ingredients.
- Talleu els califòrnia roll en porcions amb un ganivet lleugerament mullat amb aigua. Reserveu-los.
- Barregeu la maionesa en un bol amb la carn de nyora.
- Per emplatar, serviu els califòrnia roll de gall dindi en un plat i decoreu-los amb uns punts de maionesa de nyora. Espargiu-hi una mica de cebollí picat al damunt i serviu-los amb una mica de salsa de soia i wasabi.
INGREDIENTS
1 safata de filets de gall dindi de Ca Na Paulina
1 alvocat
2 pastanagues
1 cogombre
1 llimona
1 paquet d'algues nori per a sushi
400 g d'arròs especial per a sushi
90 ml de
vinagre d'arròs
75 g de sucre blanc
25 g de sal
100 g de maionesa
50 g de carn de nyora
Sèsam blanc i negre
Cebollí
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre