Llibrets de gall dindi
farcits de verdura amb salsa de pesto
1 hora i 15 minuts |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
2 safates de filets de pit de gall dindi de Ca Na Paulina
2 cebes
2 grans d'all
2 pastanagues
1 albergínia
½ col
1 llimona
90 g de bledes
38 g d'anacards
80 ml de
salsa de soja
45 ml d'aigua
45 ml d'oli
Sèsam blanc
Oli de sèsam
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Aquesta setmana et proposem una recepta ben saludable: llibrets de gall dindi farcits de verdura amb salsa de pesto.
Aquests llibrets no s’arrebossen ni es fregeixen: es fornegen. Farceix els filets de gall dindi amb un deliciós sofregit de verdures (en aquest cas, de pastanaga, albergínia i col) i forneja’ls durant 25 minuts.
Mentrestant, prepara un pesto que acompanyi els llibrets. No cal seguir el receptari tradicional: el nostre pesto porta bledes, anacards i llimona. I està boníssim!
Elaboració
- Preescalfeu el forn a 200 °C.
- Peleu i talleu les cebes, les pastanagues i l’albergínia en juliana. Reserveu-los.
- Peleu i talleu els grans d’all (sense el germen) en daus mitjans (brunoise). Reserveu-los.
- Renteu i talleu la col en juliana. Reserveu-la.
- Ratlleu la pell i espremeu el suc de la llimona. Reserveu-ho per separat.
- Escalfeu una mica d’oli de sèsam en una paella i salteu les cebes amb els alls a foc mitjà.
- Desglaceu amb la salsa de soja.
- Incorporeu les pastanagues, l’albergínia i la col. Ofegueu-ho durant 10-15 minuts fins que les verdures estiguin fetes. Salpebreu-ho i reserveu-ho.
- Estireu un filet de gall dindi i col·loqueu unes cullerades de sofregit de verdures al centre. Torneu a estirar un altre filet de gall dindi al damunt i tanqueu els laterals amb l’ajuda d’un escuradents per donar-li forma de llibret.
- Col·loqueu els llibrets de gall dindi amb verdures en una safata de forn i afegiu-hi un raig d’oli d’oliva, una mica de ratlladura de llimona i sèsam blanc.
- Fornegeu durant 25 minuts a 200 °C. Deixeu reposar els llibrets un parell de minuts fora del forn i reserveu-los.
- Escaldeu les bledes en una olla amb aigua bullent i sal durant 1 minut. Pareu la cocció amb aigua freda i gel. Assequeu-les i reserveu-les.
- Tritureu les bledes amb els anacards, l’aigua, l’oli, un raig de llimona i una mica de sal i pebre en el processador d’aliments fins que obtingueu una salsa homogènia.
- Quan emplateu, dibuixeu cercles amb el pesto de bledes i col·loqueu-hi els llibrets de gall dindi al damunt. Serviu-los calents.