Gall dindi
amb préssec i prunes
50 minuts |Fàcil | 4 persones
El gall dindi, una de les carns més versàtils a la cuina, és una carn blanca amb un baix contingut en greixos i amb grans propietats nutricionals. En la recepta d'avui acompanyem aquest tall amb dues fruites que li aporten dolçor i delicadesa. D'una banda, les prunes deshidratades, que són un acompanyament ideal per a tota mena de carns per la seva textura i aroma, i per un altre, el préssec, que li dóna un toc diferent i innovador. T'animes?
Elaboració
- Tallar els filets de gall dindi en daus mitjans (mirepoix). Reservar.
- Pelar i tallar en daus petits (brunoise) les cebes, els grans d'all (sense el germen) i el gingebre. Reservar.
- Escórrer (guardar 100 ml d'almívar) i tallar els préssecs en daus mitjans (mirepoix). Reservar. Ratllar la pell de la llimona. Reservar.
- Tallar les prunes deshidratades en trossos mitjans (mirepoix). Reservar.
- Escalfar una mica d'oli d'oliva en una paella i marcar els daus de gall dindi a foc alt. Salpebrar i baixar el foc per a acabar de coure'ls. Reservar.
- Escalfar les cebes amb una mica d'oli en una paella. Quan comencin a estar transparents, afegir els grans d'all i el gingebre picat. Ofegar uns minuts i salpebrar.
- Desglaçar amb el vi blanc a foc alt perquè s'evapori l'alcohol.
- Afegir la farina i torrar-la un parell de minuts sense deixar de remoure a foc mitjà.
- Incorporar els préssecs, les prunes i la ratlladura de llimona. Barrejar.
- Afegir el brou de pollastre, l'almívar dels préssecs (100 ml) i les fulles de sàlvia. Portar a ebullició i coure a foc mitjà durant tres minuts. Rectificar de sal i pebre al gust i reservar.
- Incorporar els daus de gall dindi a la salsa de préssec. Coure tot un parell de minuts perquè s'integrin bé els sabors. Reservar.
- Per a emplatar, col·locar la salsa de préssec en el centre del plat i els daus de gall dindi damunt. Decorar amb cibulet picat per damunt.
INGREDIENTS
2 filets de gall dindi de Ca Na Paulina
480 g de préssec en almívar
2 cebes blanques
2 grans d'all
4 g de gingebre fresc
1 llimona
100 g de prunes deshidratades sense os
75
ml de vi blanc
320 ml de brou de pollastre
30 g de farina de blat
Sàlvia fresca
Cibulet
Oli d'oliva
Sal
Pebre blanc