Receptes | Gall dindi amb préssec i prunes

Gall dindi
amb préssec i prunes

50 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

El gall dindi, una de les carns més versàtils a la cuina, és una carn blanca amb un baix contingut en greixos i amb grans propietats nutricionals. En la recepta d'avui acompanyem aquest tall amb dues fruites que li aporten dolçor i delicadesa. D'una banda, les prunes deshidratades, que són un acompanyament ideal per a tota mena de carns per la seva textura i aroma, i per un altre, el préssec, que li dóna un toc diferent i innovador. T'animes?

Elaboració

  1. Tallar els filets de gall dindi en daus mitjans (mirepoix). Reservar.
  2. Pelar i tallar en daus petits (brunoise) les cebes, els grans d'all (sense el germen) i el gingebre. Reservar.
  3. Escórrer (guardar 100 ml d'almívar) i tallar els préssecs en daus mitjans (mirepoix). Reservar. Ratllar la pell de la llimona. Reservar.
  4. Tallar les prunes deshidratades en trossos mitjans (mirepoix). Reservar.
  5. Escalfar una mica d'oli d'oliva en una paella i marcar els daus de gall dindi a foc alt. Salpebrar i baixar el foc per a acabar de coure'ls. Reservar.
  6. Escalfar les cebes amb una mica d'oli en una paella. Quan comencin a estar transparents, afegir els grans d'all i el gingebre picat. Ofegar uns minuts i salpebrar.
  7. Desglaçar amb el vi blanc a foc alt perquè s'evapori l'alcohol.
  8. Afegir la farina i torrar-la un parell de minuts sense deixar de remoure a foc mitjà.
  9. Incorporar els préssecs, les prunes i la ratlladura de llimona. Barrejar.
  10. Afegir el brou de pollastre, l'almívar dels préssecs (100 ml) i les fulles de sàlvia. Portar a ebullició i coure a foc mitjà durant tres minuts. Rectificar de sal i pebre al gust i reservar.
  11. Incorporar els daus de gall dindi a la salsa de préssec. Coure tot un parell de minuts perquè s'integrin bé els sabors. Reservar.
  12. Per a emplatar, col·locar la salsa de préssec en el centre del plat i els daus de gall dindi damunt. Decorar amb cibulet picat per damunt.

INGREDIENTS

2 filets de gall dindi de Ca Na Paulina
480 g de préssec en almívar
2 cebes blanques
2 grans d'all
4 g de gingebre fresc
1 llimona
100 g de prunes deshidratades sense os
75 ml de vi blanc
320 ml de brou de pollastre
30 g de farina de blat
Sàlvia fresca
Cibulet
Oli d'oliva
Sal
Pebre blanc