Canapès nadalencs
de pollastre
1 hora |Fàcil | 4 persones
Ja ho deia Mariah Carey: “I don’t want a lot for Christmas”…
Efectivament, no necessitem massa per a gaudir del Nadal, però, si hi ha alguna cosa que no pot faltar, és el bon menjar per a reunir-nos i gaudir en companyia dels nostres éssers estimats.
Per a anar obrint boca, us proposem aquests deliciosos canapès nadalencs de pollastre.
L'elaboració consta de dues parts. En primer lloc, prepara la base del canapè enfornant una crema feta amb un senzill sofregit, espinacs i ous. Per al farciment, fregeix els pits de pollastre i afegeix-los-hi poma, api, nous, prunes, mostassa i formatge.
En emplatar, retalla una flor de la massa per a la base i afegeix una mica del farciment damunt. Els teus convidats quedaran sorpresos amb el seu deliciós sabor i presentació impecable!
Elaboració
- Peleu i talleu la ceba i l'all en daus petits (brunoise). Reserveu-la.
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i escalfeu la ceba i l'all a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Desglaceu amb el vi blanc i pugueu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
- Incorporeu els espinacs i cuineu-ho durant 7-9 minuts.
- Tritureu amb un processador d'aliments l'elaboració anterior, afegiu-hi els ous i un polsim de sal i pebre. Processeu fins a obtenir una massa líquida.
- Cobriu una safata de forn amb paper vegetal i incorporeu la meitat de la massa. Esteneu-la bé i enforneu-la durant 15 minuts a 180 °C. Repetiu el procés amb l'altra meitat de la massa. Refredeu-la i reserveu-la.
- Peleu i talleu la poma i l'api en daus petits (brunoise). Reserveu-la a la nevera amb un rajolí de suc de llimona.
- Piqueu les nous i les prunes en trossos petits. Reserveu-ho.
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i cuineu els filets de pollastre a foc mitjà. Esfilegueu la carn en un bol. Salpebreu-la i afegiu un polsim d'herbes provençals.
- Incorporeu la poma, l'api, les nous, les prunes, el formatge crema, la crema agra i la mostassa. Barregeu bé i reserveu-la a la nevera.
- Utilitzeu els motlles nadalencs per a tallar les masses d'espinacs i incorporeu en el centre una mica del farciment de pollastre amb una cullera.
- Per a emplatar, serviu els canapès nadalencs de pollastre en un plat i decoreu-ho amb unes nous picades per damunt.
INGREDIENTS
6 filets de pit de pollastre Ca Na Paulina
1 ceba
1 gra d'all
180 g d'espinacs frescos
6 ous
1 llimona
½ poma Granny Smith
1 branca d'api
50 g de nous pelades
50 g de prunes deshidratades
115 g de formatge crema
60 ml de crema agra
15 g de mostassa de Dijon amb mel
60 ml de vi blanc
Herbes provençals
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Motlles nadalencs