Receptes | Pollastre farcit de Nadal

Pollastre
farcit de Nadal

Tiempo elaboración 3 hores |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

1 pollastre camper Ca Na Paulina
3 salsitxes de porc Ca Na Paulina
3 filets de llom de porc Ca Na Paulina
150 g de prunes deshidratades
150 g d'orellanes deshidratades
100 g de panses deshidratades
50 g de pinyons
80 g de mantega de porc
100 ml de vi Pedro Ximénez
300 ml de vi negre
Romaní fresc
Farigola fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Aquesta recepta de pollastre farcit és ideal per preparar durant les festes de Nadal, ja que un element molt important i significatiu d’aquestes dates és el menjar.
El pollastre farcit sorprendrà tots els teus comensals. És senzill de cuinar, però requereix un cert temps. Segur que la dedicació i amor que hi posis es veuran recompensats en el moment de dinar amb les teves persones estimades al voltant de la taula.
Un consell: assegura't que les fruites estan ben hidratades abans d'afegir-les a la paella. Són un ingredient clau que donarà cremositat al plat.

Elaboració

  1. Hidrateu les prunes amb el vi Pedro Ximénez durant 30 minuts. Escorreu-les (reserveu el vi) i reserveu-les.
  2. Hidrateu les orellanes, les panses i els pinyons amb 200 ml de vi negre durant 30 minuts. Escorreu-ho (reserveu el vi) i reserveu-ho.
  3. Talleu els filets de llom i les salsitxes a daus mitjans. Reserveu-ho.
  4. Escalfeu una mica d'oli en una paella i daureu els filets de llom i les salsitxes a foc mitjà. Salpebreu-ho.
  5. Incorporeu-hi la fruita hidratada i saltegeu-ho tot junt durant un parell de minuts.
  6. Desglaceu-ho amb el vi Pedro Ximénez i el vi negre. Pugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol. Refredeu-ho i reserveu-ho.
  7. Preescalfeu el forn a 180 °C.
  8. Salpebreu el pollastre per dins i ompliu-lo amb la barreja anterior, pressionant perquè quedi ben compacte. Cosiu i lligueu les potes amb una corda.
  9. Doneu una capa de mantega de porc al pollastre i salpebreu.
  10. Col·loqueu el pollastre farcit (amb els pits cap avall) en una safata de forn i afegiu-hi unes branques de romaní i farigola.
  11. Enforneu-lo a 180 °C durant 45 minuts i aboqueu el brou que hi ha a la font per sobre de la carn.
  12. Doneu-li la volta i repartiu el farciment restant per la safata juntament amb 100 ml de vi negre. Enforneu-lo durant 45 minuts més a 180 °C.
  13. Reposeu el pollastre dins del forn apagat durant 5 minuts.
  14. Per emplatar, serviu el pollastre farcit de Nadal en una safata i talleu-lo en porcions.