Carpaccio
de vedella marinada
12 h |Fàcil | 4 persones
El carpaccio de vedella marinada és ideal per a un aperitiu estiuenc. La seva elaboració és molt senzilla, però el resultat sorprendrà a tots els teus comensals pel seu aspecte sofisticat i exclusiu.
Selecciona una carn d'alta qualitat per a aquesta recepta: atès que no la cuinarem, és fonamental que compleixi els estàndards més exigents i no tingui grassa, com el rellom de vedella de Ca Na Paulina.
Acompanya les làmines de carpaccio amb ruca i formatge maonès i afegeix-li un toc d'oli de festuc per a completar el plat de la forma més elegant i exquisida.
Elaboració
- Netegeu el rellom de vedella. Reserveu-lo.
- Peleu i ratlleu l’escalunya, el gra d'all (sense el germen) i el gingebre. Reserveu-ho.
- Barregeu en un bol l’escalunya, l'all, el gingebre, el bitxo trossejat, el sucre, el vinagre, la salsa de soia i un polsim de ratlladura de llimona.
- Incorporeu el rellom de vedella i macereu-lo durant una nit en la nevera. Escorreu-lo.
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i marqueu el rellom a foc mitjà-alt. Refredeu-lo.
- Emboliqueu la carn amb film, estrenyent-la bé, i congeleu-la durant 2 hores.
- Tritureu amb un processador d'aliments 100 ml d'oli amb els festucs i un polsim de sal i de pebre. Reserveu-ho.
- Talleu el rellom en làmines molt fines amb un ganivet ben esmolat.
- Per a emplatar, serviu les làmines de carpaccio de vedella marinada en un plat i decoreu amb unes fulles de ruca i unes escates de formatge maonès. Amaniu-ho amb l'oli de festuc i empolvoreu unes llavors de sèsam negre.
INGREDIENTS
500 g rellom de vedella Ca Na Paulina
50 g de formatge maonès Ca Na Paulina
1 escalunya
1 gra d'all
2 g de gingebre
½ llimona
40 g de festucs pelats
40 g de sucre panela
60 ml de vinagre
d'arròs
60 ml de salsa de soia
1 bitxo
Ruca fresca
Sèsam negre
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre