Receptes | Filets de vedella amb salsa d’api, poma i nous

Filets de vedella
amb salsa d’api, poma i nous

50 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

Els sucosos filets de Ca Na Paulina es mereixen un bon acompanyament, com el de la recepta que et proposem avui: filets de vedella amb salsa d’api, poma i nous.
És una elaboració molt senzilla, que pots cuinar qualsevol dia de la setmana. La clau està en el sabor dolç i equilibrat de la salsa, així com en aconseguir-ne la textura perfecta. Pots preparar-la amb antelació i tenir-la llesta quan marquis els filets. En menys de 5 minuts, podràs gaudir d’un plat de restaurant!

INGREDIENTS

4 filets de Primera B de vedella
250 g d'api
1 ceba
2 grans d'all
1 patata
2 pomes Granny Smith
1 llimona
100 g de nous
30 g de Mostassa Antiga
50 g de mantega
75 ml de vi blanc
300 ml de brou de verdures
200 ml de nata líquida
Cebollí
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Elaboració

  1. Peleu i talleu la ceba, els grans d’all (sense el germen) i l’api (enretirant-ne les fibres) en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-ho i aparteu alguns trossos d’api per fer la decoració final del plat.
  2. Peleu i trenqueu la patata. Reserveu-la.
  3. Ratlleu la pell de la llimona. Reserveu-la.
  4. Peleu i talleu en grills petits les pomes. Reserveu alguns talls amb una mica de llimona a la nevera per a la decoració final del plat.
  5. Piqueu les nous i reserveu-les.
  6. Desfeu la mantega en una olla i escalfeu la ceba amb els alls a foc mitjà. Salpebreu-ho.
  7. Desglaceu-ho amb el vi blanc i apugeu el foc per tal que s’evapori l’alcohol.
  8. Incorporeu-ne l’api, la patata i les pomes. Ofegueu-ho durant 5 minuts a foc mitjà.
  9. Afegiu el brou de verdures i la nata. Coeu-ho tot junt durant 15 minuts.
  10. Tritureu amb un processador d’aliments la salsa anterior, afegint-hi les nous picades, la pell de la llimona i la mostassa. Rectifiqueu de sal i pebre al gust. Reserveu-ho.
  11. Escalfeu una mica d’oli d’oliva en una paella i marqueu els filets de vedella a foc alt per tots dos laterals. Salpebreu-los.
  12. Per emplatar, talleu els filets de Primera B de vedella per la meitat en diagonal i acompanyeu-los amb la salsa d’api, poma i nous. Decoreu-ho amb els daus d’api, els grills de poma, algunes nous trossejades i unes branques de cebollí.