Receptes | Filet Wellington de vedella amb pernil i foie

Filet Wellington de vedella
amb pernil i foie

1 hora i 45 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

Segur que a més d'una pel·lícula has vist un filet Wellington de vedella amb pernil i foie al centre d'una gran taula. Atreveix-te a cuinar aquesta recepta i comprovaràs com, en aquest cas, les aparences no enganyen. Aquest plat típic anglosaxó està igual de bo, o més, del que sembla.
Sabies que el nom de la recepta fa honor al militar britànic Arthur Wellesley, primer duc de Wellington? Va aconseguir que bategessin així el filet per haver guanyat a Napoleó Bonaparte a la batalla de Waterloo. Es diu que al duc li fascinava aquest plat i demanava als cuiners que mai faltés un filet Wellington en qualsevol menjar o banquet on ell estigués.
Un consell: unta generosament les rodanxes de pernil amb el foie. D'aquesta manera destacarà més el seu gust i aportarà cremositat a la carn.

Elaboració

  1. Peleu i talleu la ceba, el gra d'all i els bolets a daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
  2. Talleu les orellanes a daus petits (brunoise). Reserveu-les.
  3. Piqueu les nous amb un ganivet. Reserveu-les.
  4. Desfeu la mantega en una paella, amb unes branques de romaní.
  5. Incorporeu el filet de vedella i marqueu-lo a foc mitjà. Salpebreu-lo i reserveu-lo.
  6. Escalfeu una mica d'oli en una paella i ofegueu la ceba i l'all a foc mitjà.
  7. Desglaceu-ho amb el vi negre i pugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
  8. Incorporeu-hi els bolets, les orellanes, les panses i les nous. Ofegueu-ho durant 5 minuts a foc mitjà. Salpebreu-ho.
  9. Afegiu-hi els espinacs. Salteu-ho tot junt durant un parell de minuts més i reserveu-ho.
  10. Preescalfeu el forn a 200 °C.
  11. Estireu la massa de pasta de full sobre una taula i col·loqueu al centre les rodanxes de pernil. Unteu les rodanxes amb el foie i afegiu-hi el sofregit d'espinacs i el filet de vedella.
  12. Realitzeu petits talls, en forma de tires, per tota la massa restant dels laterals. Entrellaceu les tires per tancar el Wellington.
  13. Pinzelleu la pasta de full amb un ou batut.
  14. Enforneu el Wellington durant 30-40 minuts a 200 °C. Deixeu-ho reposar durant 5 minuts.
  15. Per emplatar, talleu el Wellington de vedella amb pernil i foie a rodanxes mitjanes i serviu-lo en un plat. Empolvoreu una mica de cibulet picat.

INGREDIENTS

1 kg de filet de vedella sencer Ca Na Paulina
50 g de pernil d'esquer ibèric a rodanxes Ca Na Paulina
1 ou Ca Na Paulina
30 g de foie micuit
1 unitat de massa de pasta de full
1 ceba
1 gra d'all
100 g de bolets variats
100 g d'espinacs frescos
40 g de panses deshidratades
40 g d'orellanes deshidratades
30 g de nous pelades
30 g de mantega
50 ml de vi negre
Romaní fresc
Cibulet
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre