Conill rostit
amb salsa de remolatxa
1 hora i 15 minuts |Fàcil | 4 persones
La carn de conill és molt beneficiosa per al nostre organisme. No només perquè és poc greixosa, sinó també perquè conté grans dosis de proteïnes i vitamines. Aquesta recepta, doncs, a banda de ser deliciosa, t'ajudarà a cuidar-te.
En aquesta elaboració, hem preparat una saborosa salsa a base de brou de pollastre, remolatxa, avellana i ametlles, uns productes que encaixen a la perfecció amb la tendra carn de conill. Oi que sona bé?
Elaboració
- Dissoleu 140 g de sal amb l'aigua mineral a una safata. Incorporeu-hi les espatlles de conill i deixeu-les a la salmorra durant 30 minuts. Escorreu-les i reserveu-les.
- Preescalfeu el forn a 180 °C.
- Peleu i talleu la remolatxa, la ceba, el gra d'all i la pastanaga en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-ho.
- Trossegeu els fruits secs amb un ganivet. Reserveu-los.
- Col·loqueu el conill a una safata de forn afegint-hi un rajolí d'oli, un polsim de comí i de pebre, la cervesa i unes branques de farigola i de romaní. Barregeu-ho i enforneu-ho durant 30-40 minuts a 180 °C. Aboqueu els sucs de la safata per sobre del conill i doneu-li la volta a la meitat de la cocció. Reserveu-lo.
- Escalfeu una mica d'oli a una paella i escalfeu-hi la ceba juntament amb l'all a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Incorporeu-hi la pastanaga, la remolatxa i els fruits secs. Ofegueu-ho durant 5 minuts.
- Afegiu-hi el brou i coeu-ho tot junt durant 20 minuts a foc mitjà. Saleu-ho i reserveu-ho.
- Tritureu amb un processador d'aliments l'elaboració anterior fins a obtenir una salsa homogènia. Afegiu-hi una mica d'aigua per ajudar a processar.
- Per emplatar, poseu una base de salsa de remolatxa al plat i col·loqueu-hi dues espatlles de conill rostides damunt. Empolvoreu una mica de ratlladura de llima per damunt i serviu-ho.
INGREDIENTS
8 espatlles de conill de Ca Na Paulina
1 remolatxa fresca
1 ceba
1 gra d'all
1 pastanaga
1 llima
25 g d'ametlles torrades
25 g d'avellanes torrades
250 ml de brou de carn
200 ml de cervesa
2 L d'aigua mineral
Comí en pols
Farigola fresca
Romaní fresc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre