Costelles de porc
al rom
50 minuts |Fàcil | 4 persones
Avui et presentem una recepta molt saborosa, les costelles de porc al rom. Aquest tipus de tall s'extreu de l'espinaga del porc, una de les parts més tendres i sucoses de l'animal. A Ca Na Paulina les hem acompanyat amb un sofregit de ceba, all i tomàquet, i amb un toc molt especial, el rom, que aporta dolçor i intensitat al plat. Una recepta completa que sens dubte aconseguirà sorprendre a tots els comensals.
Elaboració
- Tallar les cebes i els alls a daus petits (brunoise). Reservar.
- Escaldar els tomàquets per a pelar-los i picar-los petits. Reservar.
- En una paella, escalfar la ceba amb una mica d'oli d'oliva, quan estigui transparent, afegir els alls. Cuinar fins que estiguin una mica daurats i afegir el tomàquet amb les herbes aromàtiques (llorer i farigola), la sal i el pebre negre.
- Cuinar durant 10 minuts. Reservar.
- En una paella, escalfar una mica d'oli i marcar les costelles. Salpebrar.
- Afegir la salsa de tomàquet anterior i incorporar el rom. Deixar-ho cuinar un parell de minuts perquè l'alcohol s'evapori.
- Afegir el brou de verdures fins a cobrir la carn i deixar que bulli lentament durant 5-10 minuts.
- Per a servir, retirar les herbes aromàtiques i rectificar de sal i pebre.
INGREDIENTS
8 costelles de porc
4 tomàquets madurs
2 cebes petites
4 grans d'all
100 ml de rom
100 ml de brou de verdures
4 fulles de llorer
4 branques de farigola
Oli d'oliva
Pebre negre
Sal