Costella de vedella
amb
salsa "chimichurri" de trempó
1 hora |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
4 costelles de vedella
Sal
Pebre
Oli d'Oliva Verge Extra
Patates
Per a la salsa
2 tomàtigues de pera
1 ceba tendra mitjana
1 pebrot verd italià
Julivert
Pebre de cirereta
Pebre vermell dolç
Orenga
1 gra d’all
Suc d’una llimona
Sal
Pebre
Oli d'Oliva Verge Extra
La salsa “chimichurri”, una de les receptes més tradicionals de la gastronomia argentina, resulta ideal per acompanyar les costelles de vedella. En aquesta recepta, es combina a la perfecció amb el refrescant trampó mallorquí, a base de tomàquet madur, pebrot verd i ceba ciselé, per donar al plat un toc 100% estiuenc.
Elaboració
- Tallau les tomàtigues sense llavors, el pebre verd i la ceba a daus molt petits.
- Piqueu el julivert.
- Mesclau els vegetals amb l’oli i la resta dels ingredients. Rectificau els condiments, si cal.
- Reservau la mescla en un bol.
- En una planxa ben calenta, feu les mitjanes pels dos costats. Cuinau-les al vostre gust per cada cara i salpebreu-les.
- Pelau les patates i tallau-les a daus petits. Bulliu-les i anau-les punxant i, quan veieu que comencen a estar toves blanes, escorreu-les. Tot seguit, salpebreu-les i posau-les en una font per a forn amb una mica d’oli i acabau-les de coure a 175 °C fins que estiguin fetes i daurades.
Emplatat
Posau la mitjana al plat amb una mica de salsa per damunt i els daus de patata d’acompanyament.