Receptes | Filet de vedella amb salsa de figues

Filet de vedella
amb salsa de figues

Tiempo elaboración 30 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

A Ca Na Paulina sabem que un tall de carn multiplica el seu valor amb un bon acompanyament, i és per això que proposem acompanyar la carn amb un lleuger contrapunt dolç, que és el que li aporta la salsa de figues. Es tracta d'una guarnició que casa molt bé amb la vedella i a la qual no podràs resistir-te.

Elaboració

  1. Tallar la escalunya petita. Pelar i tallar les figues.
  2. Escalfar una mica d'oli a una paella, i saltar les escalunyes. Quan estigui transparent, afegir les figues i el vi i deixar que redueixi. Salpebrar.
  3. Afegir la nata vegetal i deixar de 3 a 4 minuts més.
  4. Triturar la salsa a un processador i passar per un colador xinès.
  5. A una paella calenta, cuinar el filet al gust, prèviament salpebrat.
  6. Tallar les figues fresques per decorar i saltar.
  7. Per emplatar, afegir una base de salsa, el filet, una mica més de salsa i les figues i el cibulet picat.

INGREDIENTS

4 filets de vedella
300 g de figues fresques
4 figues per decorar
200 ml de nata vegetal per cuinar
100 ml de vi blanc
4 escalunyes
Cibulet picat
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre
Nou moscada