Receptes | Filet de vedella amb salsa de fruits vermells

Filet de vedella
amb salsa de fruits vermells

50 minuts |Mitja | Comensales4 persones

Aprèn a preparar aquesta deliciosa recepta de filet de vedella amb salsa de fruits vermells. El filet, carn magra de magnífic sabor i delicadesa, es considera una peça selecta de gran versatilitat gastronòmica. A Ca Na Paulina, hem optat per combinar la suculència del tall amb una fina i dolça capa de mel i mostassa. A més, proposem acompanyar la carn amb una salsa a base de nabius i gerds que permet donar al plat una aroma molt característica. Una recepta que, sens dubte, t'assegurarà l'èxit a taula.

Elaboració

  1. Posar els fruits vermells, el suc de taronja, el sucre i la sal en un cassó. Cuinar a foc lent durant un parell de minuts. Afegir la canyella en brut i l'anís estrellat deixant-lo 4 minuts més cuinant-se.
  2. Torrar els grans de pebre i les llavors de coriandre en una paella (sense oli) a foc mitjà durant 2-3 minuts.
  3. Moldre les llavors fins a obtenir una pols. Reservar.
  4. Salpebrar el filet de vedella i arrebossar-lo amb la pols anterior. Afegir també el pebre roig vermell per damunt.
  5. Enfornar el filet a 180 °C durant 10 minuts. Passat el temps, afegir el brou de verdures per damunt, donar-li la volta i cuinar 10 minuts més.
  6. Treure la carn del forn i deixar-la reposar 10 minuts.
  7. Barrejar en un bol la mostassa, la mel, el romaní picat i una mica d'oli d'oliva. Emulsionar fins a obtenir una salsa homogènia.
  8. Pintar amb la mescla anterior la superfície del filet.
  9. Tallar la carn en rodanxes i servir-la amb la salsa de fruits vermells per damunt i alguns fruits vermells sencers.

INGREDIENTS

750 g de filet de vedella sencer
250 g de fruits vermells (gerds i nabius)
115 ml de suc de taronja
65 g de sucre
30 g de mel
30 g de mostassa
100 ml de brou de verdures
1 branca de canyella
4 flors d'anís estrellat
6 g de pebre de cinc colors en gra
4 g de llavors de coriandre
1 cullerada de pebre roig vermell
1 branca de romer
Cebollí
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Subscriu-te al nostre canal

Segueix-nos a Facebook

Segueix-nos a Instagram