Receptes | Costelles de porc amb crema de pastanaga i taronja

Costelles de porc
amb crema de pastanaga i taronja

Tiempo elaboración 50 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

8 costelles de porc
300 g d'escalunyes
30 g de sucre
30 g de vinagre de xerès
110 ml de vi blanc
500 g de pastanaga
8 pastanagues baby
8 llavors de cardamom
20 g de mantega a temperatura ambient
300 ml de suc de taronja
500 ml d'aigua mineral
Cebollí
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre mòlt

La carn de porc és una de les grans protagonistes de la nostra dieta. Representa una excel·lent font de vitamines, proteïnes i minerals, que són essencials per al correcte funcionament del nostre organisme. Segons la preparació de les costelles de porc, poden variar les seves propietats i característiques nutricionals, per la qual cosa recomanem combinar-les amb una saborosa crema de pastanaga i taronja, que aportarà un toc de color i gràcia al teu plat. El resultat? Una recepta molt saborosa, econòmica i nutritiva que entrarà tant pels ulls com per l'estómac.

Elaboració

  1. Pelar i tallar la pastanaga a daus grans (mirepoix).
  2. Barrejar en una olla l'aigua amb el suc de taronja i bullir la pastanaga amb el cardamom durant 25 minuts o fins que la pastanaga estigui cuita. Colar i reservar el líquid de la cocció.
  3. Triturar la pastanaga amb la mantega fins a obtenir una textura homogènia i cremosa. Si convé, afegir líquid de la cocció per a triturar posteriorment. Afegir sal i pebre al gust. Reservar.
  4. Pelar les escalunyes i daurar en una paella amb una mica d'oli a foc lent.
  5. Afegir el sucre a les escalunyes i remoure fins que el sucre estigui completament dissolt. Afegir el vinagre i el vi i cuinar a foc lent durant 15 minuts. Reservar.
  6. Pelar i bullir en una olla amb sal les pastanagues baby durant 1 minut. Tallar la cocció amb aigua freda i reservar.
  7. En una paella, escalfar una mica d'oli d'oliva i marcar les costelles per cada costat. Salpebrar.
  8. Servir les costelles de porc amb la salsa de pastanaga i decorar amb les escalunyes caramel·litzades, les pastanaga baby i una mica de cebollí picat.