Costelles de porc
amb salsa de poma
45 minuts |Fàcil | 4 persones
A Ca Na Paulina et portem una manera diferent de preparar les costelles de porc: acompanyades amb una deliciosa salsa de poma. Una recepta plena de sabor que combina la melositat de les costelles que li aporta el marinat amb la frescor de la fruita i l'aroma a fusta del brandy.
Elaboració
- Per a marinar les costelles, barrejar tots els ingredients i deixar reposar durant tota la nit. Per preparar la salsa, pelar i tallar les pomes a daus.
- A una paella, escalfar una mica d'oli i saltar la ceba, prèviament tallada a mirepoix (daus d'1 cm). Quan estigui transparent, afegir les pomes. Saltar fins que comenci a agafar una mica de color i afegir el brandy.
- Deixar evaporar el licor. Salpebrar.
- Triturar la salsa a un processador. Per a una consistència més fina, passar per un colador xinès. En cas que quedi una salsa molt espessa, afegir una mica de fons de carn o verdura. Cuinar les costelles marinades a una paella o al forn a 180º durant 12 minuts (6 per cada costat) aproximadament.
- Per a decorar, tallar unes làmines de poma i daurar-les a una paella amb una mica de mantega.
- Per emplatar, afegir les costelles, la salsa i unes làmines de poma per damunt.
- Decorar amb unes branques de farigola.
INGREDIENTS
1 kg de costelles de porc
500 grams poma golden
125 ml de brandy
1 ceba petita
25 g de mantega
Fons de verdura o carn
Sal
Nou moscada
Per marinar les costelles
10 g d'herbes provençals
1/2 cdta de pebre
125 ml de salsa de soia
50 ml d'oli de sèsam
Sal