Receptes | Costelles de porc amb salsa de poma

Costelles de porc
amb salsa de poma

Tiempo elaboración 45 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

A Ca Na Paulina et portem una manera diferent de preparar les costelles de porc: acompanyades amb una deliciosa salsa de poma. Una recepta plena de sabor que combina la melositat de les costelles que li aporta el marinat amb la frescor de la fruita i l'aroma a fusta del brandy.

Elaboració

  1. Per a marinar les costelles, barrejar tots els ingredients i deixar reposar durant tota la nit. Per preparar la salsa, pelar i tallar les pomes a daus.
  2. A una paella, escalfar una mica d'oli i saltar la ceba, prèviament tallada a mirepoix (daus d'1 cm). Quan estigui transparent, afegir les pomes. Saltar fins que comenci a agafar una mica de color i afegir el brandy.
  3. Deixar evaporar el licor. Salpebrar.
  4. Triturar la salsa a un processador. Per a una consistència més fina, passar per un colador xinès. En cas que quedi una salsa molt espessa, afegir una mica de fons de carn o verdura. Cuinar les costelles marinades a una paella o al forn a 180º durant 12 minuts (6 per cada costat) aproximadament.
  5. Per a decorar, tallar unes làmines de poma i daurar-les a una paella amb una mica de mantega.
  6. Per emplatar, afegir les costelles, la salsa i unes làmines de poma per damunt.
  7. Decorar amb unes branques de farigola.

INGREDIENTS

1 kg de costelles de porc
500 grams poma golden
125 ml de brandy
1 ceba petita
25 g de mantega
Fons de verdura o carn
Sal
Nou moscada

Per marinar les costelles
10 g d'herbes provençals
1/2 cdta de pebre
125 ml de salsa de soia
50 ml d'oli de sèsam
Sal