Receptes | Crespells de sobrassada

Crespells
de sobrassada

1 hora |Mitja | Comensales4 persones

INGREDIENTS

1 safata de salsitxa Bratwurst de Ca Na Paulina
70 g de sobrassada de Mallorca Ca Na Paulina
2 ous Ca Na Paulina
½ llimona
½ taronja
420 g de farina
100 g de sucre
100 g de mantega de porc
60 ml d'oli d'oliva
Sucre glaç
Canyella en pols

Tallapastes

Els crespells són un dels dolços més populars a Mallorca durant l'època de Setmana Santa.
Es creu que els seus orígens estan vinculats a la cultura jueva, en concret, al matzá o pa àzim (preparat sense llevat), propi de la celebració de Pasqua. De fet, la seva forma de flor de sis pètals podria ser una referència a l'estrella de David.
La recepta actual incorpora alguns ingredients addicionals, com la mantega de porc (que no està permesa en la gastronomia jueva) i el sucre, que donen als crespells el seu sabor intens i característica textura de pasta de full. Nosaltres hem anat un pas més enllà en la innovació d'aquesta recepta tradicional, i et proposem una versió salada amb sobrassada
Anima't a provar els nostres crespells de sobrassada!

Elaboració

  1. Esmicoleu la sobrassada. Reserveu-la.
  2. Ratlleu la pell dels cítrics i espremeu el suc de la taronja. Reserveu-ho.
  3. Barregeu en un bol la gemma dels ous, la ratlladura dels cítrics, el sucre, la mantega de porc, l'oli, el suc de la taronja (60 ml) i un polsim de sal i de canyella.
  4. Incorporeu la farina a poc a poc, i pasteu-ho fins a obtenir una massa homogènia. Deixeu reposar a la nevera durant 20 minuts.
  5. Empolvoreu amb farina una superfície plana i estireu la massa amb l'ajuda d'un rodet.
  6. Talleu la massa amb els motlles i col·loqueu-la sobre una safata de forn amb paper vegetal.
  7. A la meitat de les masses, feu un forat en el centre per a donar-li forma a la tapa dels crespells.
  8. Col·loqueu una mica de sobrassada en el centre de cada base de les galetes i tapeu amb els trossos de massa amb forat, pressionant les vores per a ajuntar bé amb la base.
  9. Enforneu els crespells durant 20-25 minuts a 180 °C. Refredeu-los.
  10. Per a emplatar, serviu els crespells de sobrassada en un plat i empolvoreu una mica de sucre glaç per damunt.