Receptes | Cuixetes de pollastre amb poma i taronja

Cuixetes de pollastre
amb poma i taronja

4 hores |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

8 cuixetes de pollastre
2 cebes
1 gra d’all
2 pomes
1 taronja
120 g de prunes deshidratades
120 g de mel
60 ml de salsa de soia
Farigola fresca
Romero fresc
Pebre roig fumat
Comí en pols
All en pols
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Una cosa màgica sorgeix quan es combina el sabor intens de la carn amb la dolçor de les fruites. Prova d’això és l’olor tan deliciosa que tindràs a la cuina en preparar aquestes cuixetes de pollastre amb poma i taronja.
Per a preparar-ho, primer hauràs de macerar el pollastre a la nevera durant tres hores per a donar-li un punt extra de suculència. El millor és que pots apuntar els ingredients de l’adob per a aprofitar-lo en altres receptes de pollastre, verdures i fins i tot peix, és una autèntica meravella!
A continuació, enforna les cuixetes juntament amb les verdures, les herbes aromàtiques i l’adob. Gaudeix de l’aroma mentre es cuinen i preparat per a gaudir d’aquest fantàstic plat!

Elaboració

  1. Barregeu les cuixetes de pollastre en un bol amb la salsa de soia, la mel, unes branques de farigola i romaní picades, un rajolí generós d'oli i un polsim d'all en pols, pebre roig, comí i pebre. Cobriu-ho en film i adobeu-ho durant 3 hores a la nevera.
  2. Preescalfeu el forn a 180 °C.
  3. Peleu i talleu les cebes en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-les.
  4. Renteu i talleu les pomes i la taronja en grillons. Reserveu-ho.
  5. Aixafeu els alls. Reserveu-los.
  6. Col·loqueu en una safata de forn les cebes, els alls, les pomes, la taronja, les prunes, les cuixetes adobades, la salsa de l'adob i unes branques de farigola i romaní.
  7. Enforneu-ho durant 45-55 minuts a 180 °C.
  8. Per a emplatar, serviu les cuixetes de pollastre amb poma i taronja al forn en un plat i afegiu com a salsa el suc de la cocció.