Fideus a la cassola
amb pollastre i conill
1 hora |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
1 pollastre trossejat Ca Na Paulina
4 espatlles de conill Ca Na Paulina
1 ceba
3 grans d'all
1 pebrot verd
300 g de fideus
40 g de concentrat de tomàquet
600 ml de brou de pollastre
80
ml de vi blanc
Salsa allioli
Herbes provençals
Safrà en brins
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Quan pensem en un plat de fideus, el més probable és que ens vingui a la ment una sopa calenta o bé un ramen d'estil oriental. Però, encara que a vegades se'ns oblidi, la nostra gastronomia ja compta amb receptes delicioses amb aquest ingredient com a producte estrella.
Avui us compartim aquests fideus a la cassola amb pollastre i conill. Amb la combinació dels dos tipus de carn i el sofregit de verdures, aquest plat és una autèntica explosió de sabor. Si vols afegir-li un toc més, pots servir-lo amb una mica de salsa allioli.
A l'hora de triar el tipus de fideu, veuràs que existeixen opcions més fines i més gruixudes. Hi ha els qui prefereixen la pasta més fina per la seva textura i aspecte, encara que uns altres defensen que la gruixuda és la millor per a absorbir tot el sabor del brou i la resta d'ingredients.
Nosaltres ens hem decantat per un fideu relativament gruixut, encara que t'assegurem que la recepta sortirà deliciosa triïs el gruix que triïs. Que aprofiti!
Elaboració
- Piqueu un gra d'all. Reserveu-lo.
- Peleu i talleu la ceba i els alls restants en daus petits (brunoise). Reserveu-los.
- Renteu i talleu el pebrot verd, retirant les llavors i les parts blanques, en daus petits (brunoise). Reserveu-lo.
- Escalfeu una mica d'oli en una cassola i daureu el pollastre i el conill amb l'all picat a foc mitjà. Salpebreu-los i reserveu-los.
- En la mateixa cassola, escalfeu la ceba amb els alls durant 20 minuts a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Desglaceu amb el vi blanc i pugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
- Incorporeu el pebrot verd i ofegueu-lo durant 10 minuts a foc mitjà.
- Incorporeu els fideus. Barregeu-ho i coeu-ho durant 2 minuts a foc baix.
- Afegiu la carn reservada, el concentrat de tomàquet, el brou i un polsim d'herbes provençals i safrà. Coeu-ho durant 11-13 minuts a foc mitjà. Deixeu reposar durant 5 minuts tapat.
- Per a emplatar, serviu els fideus a la cassola amb pollastre i conill en un plat. Acompanyeu-ho amb una mica de salsa allioli.