Pollastre
a la llimona
50 minuts |Fàcil | 4 persones
El pollastre és una de les carns més consumides del món, així que segur que aquesta recepta de ben segur que us agradarà a molts de vosaltres. Avui et donem les claus per a preparar un plat tradicional de la cuina xinesa, el pollastre a la llimona. A més de ser de fàcil elaboració, es tracta d'un menjar molt saludable i amb uns sabors exquisits, ja que la tendresa de la carn casa a la perfecció amb el toc cítric de la llimona. Com a acompanyament, et recomanem patates al forn o bé arròs. Sens dubte, un contrast de sabors irresistible!
Elaboració
- Salpebrar els pits de pollastre i untar-les amb garam masala.
- Netejar i pelar les llimones. Tallar la pell de la llimona en juliana (tires molt fines i allargades). Únicament la pell, sense la part blanca.
- Pelar i tallar el gingebre en juliana.
- Pelar i tallar els alls ben petits.
- Esprémer el suc de les llimones.
- Escalfar una mica d'oli en una paella, i saltar la pell de la llimona. Reservar.
- En la mateixa paella, daurar els pits de pollastre. Reservar.
- Afegir el suc de llimona, el vi, la salsa de soia, el gingebre, l'all picat i una mica de sal i pebre. Barrejar tot bé i deixar cuinar uns minuts.
- Dissoldre el midó de blat de moro amb una mica de brou de pollastre o de verdures i agregar a la paella juntament amb el sucre. Barrejar tot i cuinar a foc lent, removent de tant en tant, fins que espesseixi.
- Afegir els trossos de pollastre i remoure.
- Afegir llimona per damunt (reservar una mica per a la decoració del plat) i deixar cuinar uns minuts més.
- Servir amb coriandre picat i la resta de la pell de la llimona.
INGREDIENTS
4 pits de pollastre
3 llimones
4 cullerades de salsa de soia
1 tros de gingebre d'1,5 cm
100 ml de vi blanc
4 grans d'all
Sal
Pebre
Garam masala
Oli d'oliva verge
extra
4 culleradetes de sucre panela
1 culleradeta de midó de blat de moro (maicena)
Coriandre