Receptes | Pollastre a la llimona

Pollastre
a la llimona

50 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

El pollastre és una de les carns més consumides del món, així que segur que aquesta recepta de ben segur que us agradarà a molts de vosaltres. Avui et donem les claus per a preparar un plat tradicional de la cuina xinesa, el pollastre a la llimona. A més de ser de fàcil elaboració, es tracta d'un menjar molt saludable i amb uns sabors exquisits, ja que la tendresa de la carn casa a la perfecció amb el toc cítric de la llimona. Com a acompanyament, et recomanem patates al forn o bé arròs. Sens dubte, un contrast de sabors irresistible!

Elaboració

  1. Salpebrar els pits de pollastre i untar-les amb garam masala.
  2. Netejar i pelar les llimones. Tallar la pell de la llimona en juliana (tires molt fines i allargades). Únicament la pell, sense la part blanca.
  3. Pelar i tallar el gingebre en juliana.
  4. Pelar i tallar els alls ben petits.
  5. Esprémer el suc de les llimones.
  6. Escalfar una mica d'oli en una paella, i saltar la pell de la llimona. Reservar.
  7. En la mateixa paella, daurar els pits de pollastre. Reservar.
  8. Afegir el suc de llimona, el vi, la salsa de soia, el gingebre, l'all picat i una mica de sal i pebre. Barrejar tot bé i deixar cuinar uns minuts.
  9. Dissoldre el midó de blat de moro amb una mica de brou de pollastre o de verdures i agregar a la paella juntament amb el sucre. Barrejar tot i cuinar a foc lent, removent de tant en tant, fins que espesseixi.
  10. Afegir els trossos de pollastre i remoure.
  11. Afegir llimona per damunt (reservar una mica per a la decoració del plat) i deixar cuinar uns minuts més.
  12. Servir amb coriandre picat i la resta de la pell de la llimona.

INGREDIENTS

4 pits de pollastre
3 llimones
4 cullerades de salsa de soia
1 tros de gingebre d'1,5 cm
100 ml de vi blanc
4 grans d'all
Sal
Pebre
Garam masala
Oli d'oliva verge extra
4 culleradetes de sucre panela
1 culleradeta de midó de blat de moro (maicena)
Coriandre