Pollastre farcit d’espinacs
embolicat amb cansalada
1 hora i 30 minuts |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
4 pits de pollastre sencers Ca Na Paulina
200 g de cansalada Ca Na Paulina
2 cebes
2 grans d'all
2 carabassons
250 g d'espinacs frescos
200 g de ricotta
40 g de formatge parmesà
200 ml de vi blanc
125 ml de brou de pollastre
Orenga seca
Farigola fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Hi ha plats que tenen gust de celebració. És el cas d’aquest deliciós pollastre que fa de diumenge. L’hem farcit d’espinacs i l’hem embolicat amb cansalada.
A més, hi hem afegit formatge ricotta i parmesà per donar-li un plus de sabor a aquest pollastre al forn farcit. La cansalada també es mereix una menció: el seu cruixent marca la diferència. T’assegurem que la recepta és més fàcil del que sembla i que el resultat valdrà la pena.
Elaboració
- Obriu els pits de pollastre per la meitat, sense arribar al final, i aixafeu-los amb una aplanadora. Salpebreu-los i reserveu-los.
- Peleu i talleu les cebes i els grans d’all en daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
- Renteu i talleu el carabassó en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-lo.
- Escalfeu una mica d’oli a una paella i sofregiu-hi les cebes amb els alls a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Desglaceu-ho amb 80 ml de vi blanc i apugeu el foc per tal que s’evapori l’alcohol.
- Incorporeu-hi els espinacs i salteu-los durant un parell de minuts a foc mitjà. Apagueu el foc.
- Afegiu el formatge ricotta i el parmesà a la paella. Barregeu-ho i reserveu-ho.
- Preescalfeu el forn a 180 °C.
- Farciu els pits de pollastre amb la barreja anterior i tanqueu-los.
- Estireu les tires de cansalada, de manera que quedin superposades, i enrotlleu els pits de pollastre farcits.
- Fornegeu els pits de pollastre farcits, els daus de carabassó, el vi blanc restant, el brou, unes branques de farigola, un raig d’oli i una mica d’orenga en una safata de forn durant 45 minuts a 180 °C.
- A l’hora d’emplatar, serviu el pollastre farcit d’espinacs i embolicat amb cansalada en un plat i acompanyeu-lo amb el carabassó al forn. Acabeu el plat napant-lo amb una mica de brou de la cocció.