Filet amb
albercoc, taronja i olivada
4 hores |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
2 filets de porc de Ca Na Paulina
350 g d'albercocs frescos
1 ceba
1 llimona
4 taronges
30 g de gingebre
150 g d'olives negres
60 g de sucre panela
30 g de mantega
20 g de mel de flors
60 ml d'aigua mineral
60 ml de vi blanc
Menta fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Avui presentem una recepta que et traslladarà a indrets exòtics des de la teva cuina: filet amb albercoc, taronja i olivada.
Es tracta d’una preparació perfecta per a aquells que encara no han pogut anar-se’n de vacances. Ho té tot: la dolçor de la fruita, l'àcid dels cítrics, el salat de les olives i el sabor i la suculència de la nostra carn. A més, el gingebre i la menta potencien encara més les aromes en el nostre paladar. Un cop tastis aquest plat, no voldràs deixar de menjar-lo!
Elaboració
- Peleu i talleu el gingebre en daus petits (brunoise). Reserveu-lo.
- Talleu la pell, enretirant-ne la part blanca, i espremeu el suc de les taronges. Reserveu-lo i separeu-ne 150 ml.
- Macereu els filets de porc en una safata amb el gingebre, la ratlladura i el suc de la taronja, la mel i un polsim de pebre durant 3 hores a la nevera. Reserveu-los.
- Peleu i talleu els albercocs en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-los.
- Peleu i talleu la ceba en daus petits (brunoise). Reserveu-la.
- Ratlleu la pell i espremeu el suc de la llimona. Reserveu-ho per separat.
- Desosseu les olives negres. Reserveu-les.
- Foneu la mantega en un cassó i escalfeu la ceba a foc mitjà fins que estigui transparent. Salpebreu-la.
- Desglaceu amb el vi blanc i apugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
- Incorporeu els albercocs, el sucre, la ratlladura de llimona, 20 ml de suc de llimona, 150 ml de suc de taronja i l'aigua mineral (30 ml). Coeu-ho durant 7 minuts a foc mitjà, removent-ho.
- Tritureu amb un processador d'aliments l'elaboració anterior, afegint-hi un parell de fulles de menta. Processeu-la i reserveu-la.
- Tritureu amb un processador d'aliments les olives negres, 30 ml d'oli, 30 ml d'aigua i un polsim de sal. Processeu-ho fins a obtenir un puré d'olives negres. Reserveu-lo a la nevera.
- Preescalfeu el forn a 180 °C.
- Enretireu la carn del líquid de la maceració, reservant-ne una mica, i assequeu-la.
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i marqueu els filets de porc a foc mitjà-fort. Salpebreu-los.
- Col·loqueu els filets en una safata de forn, afegiu-hi un rajolí d'oli i una mica del líquid del macerat, i enforneu-los a 180 °C durant 25-30 minuts. Deixeu-los reposar durant 5 minuts fora del forn.
- Talleu els filets de porc en medallons d'un gruix mitjà.
- Per emplatar, dibuixeu un cercle amb la salsa d'albercoc i taronja a la base del plat i col·loqueu els medallons de filet de porc en un lateral. Acompanyeu-los amb l’olivada.