Frit
mallorquí
1 hora |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
1/2 fetge de xot
1 cor de xot
1 pulmó de xot
3 patates mitjanes
2 pebrots vermells mitjans
200 g de coliflor
150 g de pèsols
1 manat de ceba tendra
1 fonoll
7 grans
d'all
Oli d'Oliva Verge Extra
5 fulles de llorer
Sal
Pebre
Quan proves el frit mallorquí, el plat tradicional balear per excel·lència, entens el perquè de la seva popularitat i els seus segles d’història. La recepta té origen en la cultura sefardí, de les costums culinàries dels que viuen o descendeixen dels jueus procedents d’Espanya, amb influencies clares de la cuina àrab i turca. Una barreja de sabors que combina el xai, la patata i les verdures fregides, acabades amb un toc de laurel. Assaboreix la màxima expresso i cultura mallorquina amb aquesta recepta, que conta amb totes les avantatges de la saludable i completa mediterrània.
Elaboració
- Fregir la patata tallada a trossos, salar i reservar.
- Fregir el pebrot trossejat i reservar amb les patates. Després, fer el mateix amb la coliflor.
- Fregir el fetge, el cor i el pulmó per separat, i afegir-ho a les verdures fregides.
- Saltar els grans d'all sencers amb la pell, havent-los donat un cop prèviament. Afegir la ceba tendra tallada petita. Afegir les fulles de llorer i els pèsols. Salpebrar.
- Ajuntar tots els ingredients, mesclar-los, emplatar i escampar una mica de fonoll per sobre.