Receptes | Guisat de llonganisses amb mongeta blanca

Guisat de llonganisses
amb mongeta blanca

50 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

No t’explicarem res que no sàpigues: la mongeta blanca combina la mar de bé amb la llonganissa.
Avui ens venia de gust un bon guisat de llegums, així que hem posat fil a l’agulla i hem preparat aquest deliciós àpat. T’encantarà perquè és fàcil i tradicional, amb ingredients de tota la vida. Una recepta que les nostres àvies aprovarien sens dubte!

Elaboració

  1. Peleu i talleu les cebes i les dents d’all (sense el germen) en daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
  2. Peleu i talleu els naps en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-los.
  3. Peleu i talleu les pastanagues de colors en rodanxes. Reserveu-les.
  4. Ratlleu els tomàquets. Reserveu-los.
  5. Retireu les primeres fulles de les cols i talleu-les per la meitat. Reserveu-les.
  6. Coeu les llonganisses en una paella amb una mica d’oli a foc mitjà. Salpebreu-les i reserveu-les.
  7. En una paella grossa, escalfeu una mica d’oli d’oliva i sofregiu-hi les cebes juntament amb els alls a foc mitjà.
  8. Desglaceu-ho amb el vi blanc i apugeu el foc per tal que s’evapori l’alcohol.
  9. Incorporeu-hi els tomàquets ratllats, salpebreu-los i seguiu amb la cocció a foc mitjà durant uns minuts.
  10. Afegiu-hi els naps, les pastanagues, les cols, els pèsols i unes branques de romaní fresc. Coeu-ho tot junt durant 5 minuts.
  11. Aboqueu-hi el brou i porteu-lo a ebullició. Deixeu-lo reduir durant un parell de minuts.
  12. Incorporeu les llonganisses a la paella juntament amb les mongetes. Coeu-ho tot a foc lent i tapat durant 15 minuts més. Si hi fa falta més brou, afegiu-ne una mica. Rectifiqueu de sal i de pebre al gust.
  13. A l’hora d’emplatar, serviu una mica de verdures i mongetes a la base del plat i tot seguit afegiu-hi les llonganisses. Espargiu el cebollí picat damunt del menjar i serviu-ho calent.

INGREDIENTS

12 llonganisses fresques de Ca Na Paulina
400 g de mongetes blanques cuites
2 cebes
4 grans d'all
4 tomàquets
6 pastanagues de colors
2 naps blancs
140 g de pèsols
120 g de cols de Brussel·les
75 ml de vi blanc
800 ml de brou de carn
Romaní fresc
Cebollí
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre