Llonganisses
amb espàrrecs de marge
1 hora |Fàcil | 4 persones
La recepta d’avui t’encantarà, per la seva senzillesa i el seu sabor deliciós: Llonganisses amb espàrrecs de marge.
El cruixent de la pasta de full combina la mar de bé amb la carn picada de Ca Na Paulina i la textura fundent de la mozzarella ratllada. Són l’aperitiu ideal.
T’animes a cuinar-los? Avisem: un cop a taula, desapareixen com per art de màgia!
Elaboració
- Talleu les llonganisses en rodanxes mitjanes. Reserveu-les.
- Peleu i talleu el porro en rodanxes. Reserveu-lo.
- Peleu i talleu un gra d’all (sense el germen) en daus petits (brunoise). Reserveu-lo.
- Piqueu el gra d’all restant i reserveu-lo.
- Piqueu les nous amb un ganivet i reserveu-les.
- Renteu, enretireu la part inferior de la tija i lamineu 2 espàrrecs amb una mandolina. Reserveu-los.
- Renteu els espàrrecs restants, enretireu-ne la part inferior de la tija i trossegeu-la. Reserveu la tija trossejada i guardeu-ne alguns talls per a la decoració final del plat.
- Escalfeu una mica d’oli en una paella i sofregiu el porro amb l’all tallat en brunoise a foc mitjà.
- Desglaceu-ho amb el vi blanc i apugeu el foc per tal que s’evapori l’alcohol.
- Incorporeu-hi els espàrrecs trossejats i les nous. Ofegueu-ho un parell de minuts a foc mitjà i salpebreu-ho.
- Afegiu-hi la nata i unes branques de farigola. Coeu-ho tot junt durant 5 minuts i reserveu-ho.
- Tritureu l’elaboració anterior amb un processador d’aliments fins que obtingueu una salsa homogènia. Si és necessari, afegiu-hi una mica d’aigua. Reserveu-la en calent.
- Escaldeu els espàrrecs laminats i els trossejats restants en una olla amb aigua bullent i sal durant 2 segons. Pareu la cocció amb aigua freda i gel i reserveu-los.
- Desfeu la mantega en una paella i incorporeu-hi el gra d’all picat i unes branques de romaní. Remeneu-ho.
- Afegiu-hi les llonganisses i coeu-ho a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- A l’hora d’emplatar, col·loqueu la salsa d’espàrrecs de marge a la base del plat i afegiu-hi les rodanxes de llonganissa al damunt. Decoreu-ho amb els espàrrecs escaldats i unes branques de farigola.
INGREDIENTS
4 llonganisses fresques de Ca Na Paulina
1 porro
2 grans d'all
1 manoll d'espàrrecs de marge
25 g de nous
30 g de mantega
200 ml de nata
30 ml de vi blanc
Farigola fresca
Romaní fresc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre