Receptes | Llonganisses amb salsa de mostassa i sidra

Llonganisses
amb salsa de mostassa i sidra

Temps elaboració 50 minuts |DificultatMitjana | Comensals4 persones

INGREDIENTS

8 salsitxes de porc
1 kg de moniato
60 g de mantega
100 ml de llet sencera
2 cebes blanques mitjanes
2 grans d'all
20 g de farina de blat
75 ml de sidra
120 ml de brou de carn
2 culleradetes de mostassa antiga
Cebollí
Oli d'oliva
Pebre negre
Sal

La llonganissa, un embotit fet a base de carn picada de porc, resulta un tall molt versàtil i té un sabor exquisit. A la recepta d'avui, et proposem cuinar-la amb sidra, que li atorga una fragància única. Veuràs com la seva aroma a poma i el seu toc àcid aporten molta força al sabor de la carn i combinen a la perfecció amb la salsa de mostassa. A més, com a guarnició, acompanyarem les llonganisses amb una salsa de moniato per a donar suavitat i un matís dolç a la recepta.

Elaboració

  1. Pelar i tallar la ceba en tires allargades i molt fines, i l'all en daus petits. Reservar.
  2. Amb l'ajuda d'una forquilla, foradar les salsitxes. Reservar.
  3. Enfornar el moniato en una safata de forn amb paper a 200 °C durant 50 minuts. Una vegada enfornat, pelar i triturar juntament amb la mantega (a temperatura ambient) i la llet (calenta). Salpebrar i passar la mescla per un passapuré per a obtenir una textura més cremosa. Reservar.
  4. En una paella, escalfar una mica d'oli d'oliva i cuinar les salsitxes. Salpebrar i reservar.
  5. En la mateixa paella, escalfar la ceba amb una mica d'oli fins que estigui tova. Afegir l'all picat i cuinar tot fins que estigui daurat i caramel·litzat.
  6. Incorporar la farina de blat i cuinar sense deixar de remoure durant un parell de minuts.
  7. Afegir a poc a poc la sidra i el brou de carn. Barrejar i cuinar a foc mitjà durant 10 minuts.
  8. Incorporar les salsitxes i la mostassa. Remoure i cuinar un parell de minuts més.
  9. En la base del plat, servir una mica de puré de moniato amb les salsitxes i la salsa de mostassa i sidra. Afegir per damunt cebollí picat.