Mandonguilles mixtes
amb curri
50 minuts |Mitjana | 4 persones
INGREDIENTS
500 g de carn picada boví-porc de Ca Na Paulina
50 g de cansalada
3 cebes blanques
2 grans d'all
2 ous
150 g de pa ratllat
90 g de salsa de curri verd
430 ml de beguda de coco
4 g de gingebre fresc
1 llimona
1 llima
Xile fresc (al gust)
Coriandre fresc
Sèsam negre
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Com donar-li un toc diferent i personal a un plat tan universal com les mandonguilles de carn? A Ca Na Paulina et proposem un deliciós solució: fusionar-les amb una salsa a força de curri verd.
Aquest tipus de curri és un dels més utilitzats a la cuina tailandesa i es caracteritza pel seu sabor picant. La salsa, juntament amb la beguda de coco i el suc de cítrics, li aporta a la carn gran quantitat de matisos. T'atreveixes?
Elaboració
- Pelar i tallar una ceba en daus petits (brunoise) i dues cebes en juliana fina. Reservar.
- Pelar i tallar els grans d'all i el gingebre en daus petits (brunoise). Reservar.
- Tallar la cansalada a daus ben petits (brunoise). Reservar.
- Esprémer els cítrics. Reservar.
- En un bol, barrejar la carn picada amb la cansalada i unes fulles de coriandre picat (al gust). Salpebrar i barrejar.
- En una paella amb una mica d'oli, daurar la ceba tallada en brunoise amb la meitat del gingebre i els grans d'all. Incorporar al bol de la carn. Barrejar.
- Separar la clara del rovell d'ou i incorporar amb el pa ratllat (50 g) a la massa de les mandonguilles.
- Formar les mandonguilles (30 g) i passar cadascuna d'elles per la clara d'ou i el pa ratllat.
- Escalfar abundant oli en una paella i fregir les mandonguilles. Reservar en calent.
- Escalfar una mica d'oli d'oliva en una paella i escalfar (sense que agafin color) les dues cebes amb el gingebre restant. Salpebrar i ofegar.
- Afegir la salsa de curri verd, la beguda de coco, el suc dels cítrics i el chile amb el coriandre al gust. Coure a foc mitjà durant 5 minuts.
- Triturar el curri verd amb un procesador d'aliments. Colar i reservar.
- Per a emplatar, col·locar el curri verd en la base del plat i damunt les mandonguilles mixtes. Decorar amb coriandre picat i sèsam negre.