Receptes | Mandonguilles a la mallorquina

Mandonguilles
a la mallorquina

Tiempo elaboración 50 minuts |Mitjà | Comensales4 persones

INGREDIENTS

300 g de carn de porc picada
50 g de sobrassada
50 g de cansalada
2 llesques de pa de motlle
100 g pa ratllat
2 ous
2 pastanagues
Julivert picat petit
Romaní i farigola
1 ceba
2 dents d'all
100 ml de vi blanc
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre

A qui no li vénen de gust unes delicioses mandonguilles? A Ca Na Paulina hem apostat per elaborar-les amb sobrassada, un ingredient clau que aporta múltiples nutrients, sabors i aromes. La sobrassada, embotit estrella en el receptari mallorquí, presenta a més infinites possibilitats gastronòmiques i, a la recepta d'avui, acompanya estupendament a la carn picada per a crear unes delicioses mandonguilles a la mallorquina. A més, optem per cuinar-les amb un sofregit de verdures i julivert que els atorga un intens sabor i, gràcies a les llesques de pa, els permet mantenir una consistència perfecta.

Elaboració

  1. Pelar la ceba, l'all i les pastanagues.
  2. Tallar la cansalada a daus petits.
  3. En un bol barrejar la carn picada, la cansalada i la sobrassada i salpebrar.
  4. Saltejar les verdures en una paella i salpebrar i incorporar al bol amb la carn. Barrejar bé.
  5. Separar la clara del rovell de l'ou. Esmicolar les llesques de pa i barrejar amb el rovell. Incorporar a la massa de les mandonguilles.
  6. Formar les mandonguilles i passar cadascuna d'elles per la clara d’ou i pel pa ratllat.
  7. Escalfar abundant oli a una paella i fregir les mandonguilles.
  8. Col·locar les mandonguilles en una cassola, afegir una mica de vi blanc i unes branques de romaní i farigola i tapar. Deixar coure a foc suau durant uns 15 minuts. Afegir una mica de fons de verdura o de carn, si cal.
  9. Afegir julivert i servir calent.