Mandonguilles farcides
de sobrassada i formatge gouda
1 hora |Mitjana | 4 persones
Si ets fan incondicional de la sobrassada, com nosaltres, i un gran amant del formatge, aquesta recepta és per tu! Unes delicioses mandonguilles farcides de sobrassada i formatge gouda.
Aquest plat eleva les mandonguilles tradicionals a un altre nivell. Mantingues la tècnica clàssica per formar les mandonguilles i farceix-les la millor sobrassada de Mallorca i formatge gouda que es fondrà a la teva boca. Una perfecta combinació de sabors i textures que t’encantarà.
Un consell: dona-li el toc final amb l'emplatat ideal. Serveix les mandonguilles en una base de tomàquet que entrarà pels ulls i delectarà els paladars.
Elaboració
- Peleu i talleu les cebes i els grans d'all en daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
- Ratlleu els tomàquets. Reserveu-los.
- Talleu la cansalada a daus molt petits. Reserveu-la.
- Separeu els rovells de les clares. Reserveu-los.
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i ofegueu les cebes i els alls a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Desglaceu amb el vi blanc i pugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
- Incorporeu els tomàquets ratllats i coeu-ho durant 10 minuts a foc mitjà.
- Afegiu-hi, en els darrers minuts de la cocció, unes fulles d'alfàbrega i un pessic de sal i de pebre. Ofegueu-ho un parell de minuts més i reserveu el sofregit.
- Barregeu la carn picada amb la cansalada en un bol. Salpebreu-ho.
- Incorporeu-hi els rovells i 50 g de pa ratllat. Amasseu-ho.
- Doneu forma a les mandonguilles afegint-hi, a cadascuna, una mica de sobrassada i formatge gouda al centre.
- Passeu l'elaboració resultant per clara d'ou i pa ratllat.
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i fregiu les mandonguilles. Reserveu-les.
- Tritureu amb un processador d'aliments el sofregit anterior fins a obtenir una salsa homogènia.
- Per emplatar, serviu una base de salsa de tomàquet i alfàbrega al plat i poseu-hi a sobre les mandonguilles farcides de sobrassada i gouda. Decoreu-lo amb unes fulles d'alfàbrega.
INGREDIENTS
500 g de carn picada boví-porc Ca Na Paulina
80 g de cansalada Ca Na Paulina
2 ous Ca Na Paulina
100 g de sobrassada de Mallorca Ca Na Paulina
100 g de formatge gouda Ca Na Paulina
2 cebes
2
alls
2 tomàquets madurs
75 ml de vi blanc
Pa ratllat
Alfàbrega fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre