Mandonguilles
de vedella y albergínia
1 hora |Mitjana | 4 persones
INGREDIENTS
300 g de carn de vedella picada de Ca Na Paulina
1 ceba
2 grans d'all
½ albergínia
1 pastanaga
½ ou
200 g de salsa de tomàquet
15 g de mel de flors
40 g de pa ratllat
300 ml de brou de verdures
Farina
Alfàbrega fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
L'albergínia és una fruita alta en fibra i vitamines, i amb molta aigua. Per això, aquestes mandonguilles de vedella i albergínia són una opció excepcional per a un menjar lleuger i nutritiu. I no només això, la mescla de carn i verdures ajuda a aconseguir unes mandonguilles suaus i sucoses que es desfan a la boca.
La salsa que les acompanya tampoc es queda enrere: es prepara amb un sofregit de ceba, pastanaga i all amb tomàquet i brou de verdures. T’encantaran!
A continuació, et deixem tots els passos per a preparar aquesta recepta. I, al nostre Instagram, trobaràs la versió en vídeo. Bon profit!
Elaboració
- Talleu la ceba, els alls, la pastanaga i l'albergínia en daus petits (brunoise).
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i escalfeu mitja ceba i un all a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Incorporeu l'albergínia i coeu-la durant 10 minuts. Refredeu-la.
- Barregeu la carn picada en un bol amb el sofregit d'albergínia, la mel, l'ou batut, el pa ratllat i un polsim de sal i pebre. Pasteu-ho.
- Formeu les mandonguilles i passeu-les per farina.
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i marqueu les mandonguilles a foc mitjà. Reserveu-les.
- Aprofiteu la mateixa paella per escalfar la ceba, l'all i la pastanaga a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Incorporeu la salsa de tomàquet i el brou. Ofegueu-ho durant 10 minuts a foc baix, afegint en els últims minuts unes fulles d'alfàbrega.
- A l’hora d’emplatar, serviu les mandonguilles de vedella i albergínia amb la salsa en un plat i decoreu-ho amb unes fulles d'alfàbrega i acompanyeu-ho amb unes llesques de pa. Segur que repetiràs!