Medallons de rellom de porc
amb espàrrecs i kale
45 minuts |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
1 rellom de porc Ca Na Paulina
½ ceba
4 cebes tendres petites
2 grans d'all
½ manoll d'espàrrecs bladers
50 g de kale
50 g de mantega
250 ml de brou de verdures
Farigola fresca
Oli
d'oliva
Sal
Pebre negre
Aquests medallons de rellom de porc amb espàrrecs i kale són un plat deliciós, fàcil de preparar i que, segur, sorprendrà a tots els seus comensals pel seu sabor i aspecte sofisticat.
La carn del rellom és una de les més apreciades del porc gràcies a la seva textura tendra i els seus beneficis per a la salut. És una font excel·lent de proteïna de qualitat amb un baix percentatge de greix, que a més aporta multitud de vitamines i minerals necessaris per al correcte funcionament del nostre organisme.
Si complementes aquesta carn tan exquisida amb una guarnició d'espàrrecs i kale, aconseguiràs un plat molt equilibrat, complet, saciant i ric. Al nostre Instagram trobaràs la versió en vídeo. Bon profit!
Elaboració
- Escalfeu una mica d'oli en un cassó i escalfeu la ceba a foc mitjà. Salpebreu-la.
- Incorporeu els espàrrecs, el kale i el brou. Barregeu i ofegueu-ho durant 10 minuts a foc mitjà.
- Tritureu l'elaboració anterior fins a obtenir una salsa homogènia.
- Desfeu la mantega en una paella i daureu els alls, les cebes tendres i unes branques de farigola a foc mitjà.
- Incorporeu el rellom de porc i cuineu-ho tot a foc mig-baix. Aboqueu la mantega desfeta per sobre de la carn de tant en tant.
- Talleu la carn en medallons.
- Per a emplatar, dibuixeu una llàgrima amb la salsa d'espàrrecs i kale en el plat i serviu tres medallons de rellom de porc. Decoreu-ho amb les cebes tendres, unes rodanxes d'espàrrec i unes xips de kale.
- Proposta d'emplatat: Talleu un espàrrec en rodanxes i escaldeu-ho uns segons. Enforneu unes fulles de kale amb un rajolí d'oli durant 10-15 minuts a 180 °C.