Mitjana de vaca madurada
amb chutney de figues
45 minuts |Fàcil | 4 persones
Amants de la carn, presteu atenció a la nostra nova elaboració: mitjana de vaca madurada amb chutney de figues. Ens encanta!
A Ca Na Paulina et proposem que ho acompanyis amb un deliciós chutney de figues. Aquesta recepta originària de l'Índia li donarà al plat un sabor dolç que combina a la perfecció amb aquesta sabrosa mitjana de vaca.
Un petit truc: marca les peces de carn en una paella amb mantega desfeta, alls picats i unes branques de romaní. Aconseguiràs un sabor molt més intens!
Elaboració
- Renteu i talleu les figues en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-les i separeu alguns trossos per a la decoració final del plat.
- Espremeu el suc de la taronja. Reserveu-lo.
- Dissoleu el sucre amb el vinagre i el suc de taronja (150 ml) en una olla. Porteu-lo a ebullició i deixeu-lo reduir durant 5 minuts a foc mitjà.
- Incorporeu les figues, la ceba, l'all picat, les flors d'anís, la canyella, unes fulles de llorer i un polsim de sal. Barregeu-ho i coeu-ho durant 25-30 minuts a foc mitjà-baix, fins que tingui una consistència espessa.
- Tritureu amb un processador d'aliments l'elaboració anterior retirant les espècies aromàtiques. Reserveu-la.
- Desfeu la mantega en una paella a foc mitjà i afegiu l'all picat i unes branques de romaní.
- Incorporeu les mitjanes i marqueu-les. Aneu abocant per sobre de la carn una mica de la mantega desfeta.
- Talleu la carn en tires mitjanes.
- Per a emplatar-ho, dibuixeu un cercle amb el chutney de figues al plat i col·loqueu unes tires de mitjana de vaca madura. Decoreu-ho amb els daus de figa reservats i empolvoreu unes escates de sal per sobre de la carn.
INGREDIENTS
3 mitjanes de vaca madurada Ca Na Paulina
½ ceba morada
2 grans d'all
10 figues madures
1 taronja
100 g de sucre blanc
80 g de mantega
200 ml de vinagre de vi blanc
2 flors d'anís estrellat
1 branca de canyella
Fulles de llorer
Romer fresc
Escates de sal
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre