Moniato farcit
de porc i quinoa
1 hora |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
8 filets de coll de porc Ca Na Paulina
100 g de formatge feta Ca Na Paulina
4 moniatos petits
2 porros
2 pastanagues
1 nap
1 carabassó
80 g de bledes
150 g de quinoa
500 ml de brou
de carn
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Moniato, patata dolça, batata, nyàmera: aquest tubercle de molts noms, procedent del Perú, ja formava part de la dieta habitual de les societats centreamericanes almenys des de fa cinc mil anys.
A partir de llavors, el seu ús s'ha estès a tot arreu i, en els últims anys, s'han multiplicat les receptes que l’inclouen gràcies a la seva capacitat saciant i dolç sabor.
En la recepta d'avui, t'expliquem com preparar uns deliciosos moniatos farcits de porc i quinoa. Només hauràs de rostir-los al forn, escalfar les verdures i la carn en una paella i incorporar la quinoa. Si vols estalviar-te una mica de temps, també pots recórrer al microones per a accelerar la cocció de moniato.
Una vegada estigui tot cuinat, emplena els teus moniatos i decora'ls amb formatge feta. Tindràs un plat saludable, ric i amb una pinta estupenda. Irresistible!
Elaboració
- Talleu els filets de porc en tires mitjanes.
- Talleu els porros, les pastanagues, el nap i el carabassó en daus petits (brunoise) i trossegeu les bledes.
- Renteu, punxeu amb un ganivet el moniato i enforneu-lo durant 1 hora a 200 °C. Deixeu-lo refredant i talleu-lo longitudinalment sense arribar a separar les dues meitats.
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i escalfeu els porros, les pastanagues, el nap i el carabassó durant 3-4 minuts a foc mitjà.
- Incorporeu les bledes i ofegueu-les un parell de minuts.
- Afegiu les tires de carn i salteu-les durant 3 minuts. Salpebreu-ho.
- Incorporeu la quinoa i el brou. Porteu a ebullició i cuineu-ho durant 12 minuts a foc mitjà.
- Empleneu els moniatos amb el saltat de porc.
- Per a emplatar, serviu el moniato farcit de porc i quinoa en un plat i afegiu damunt el formatge feta esmollat i un rajolí d'oli. Llest, a menjar!