Receptes | Moussaka amb carn picada de vedella

Moussaka
amb carn picada de vedella

Tiempo elaboración 50 minuts |Mitjà | Comensales4 persones

INGREDIENTS

2-3 albergínies mitjanes
500 g de carn picada de vedella
75 g de formatge parmesà en pols
2 cebes blanques mitjanes
2 grans d'all
3 pastanagues
1 porro
250 ml de vi negre
450 g de salsa de tomàquet
500 g de llet sencera
30 g de farina de blat
30 g de mantega
1 g de nou moscada en pols
4 fulles de llorer
Cibulet picat
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Des de Ca Na Paulina et portem una recepta tradicional de la cuina dels Balcans i Mitjà Orient, la moussaka. Segurament molts de vosaltres coneixereu la versió grega d'aquest plat, feta amb carn de xai, però en aquesta ocasió la prepararem amb carn picada de vedella.
>La moussaka s'elabora com una lasanya, però en lloc d'usar pasta per a fer les capes, s'utilitzen albergínies. És una recepta perfecta per a preparar amb família i amics i passar una bona estona a la cuina. I una vegada a taula, només ens quedarà gaudir d'aquesta explosió de sabors!

Elaboració

  1. Rentar les albergínies i tallar-les amb l'ajuda d'una mandolina en rodanxes fines.
  2. En una paella escalfar una mica d'oli d'oliva i daurar les làmines d'albergínia. Salpebrar i reservar.
  3. Pelar i tallar les cebes i els alls en daus petits (brunoise).
  4. Tallar el porro i les pastanagues en rodanxes. Reservar.
  5. Escalfar en una paella una mica d'oli i escalfar la ceba. Quan estigui mitjà cuita incorporar l'all i seguidament el porro i la pastanaga. Salpebrar i cuinar tot junt fins que totes les verdures estiguin sofregides.
  6. Afegir la carn picada i cuinar-la sense deixar de remoure. Incorporar les fulles de llorer i el vi negre. Deixar reduir perquè s'evapori l'alcohol.
  7. Agregar la salsa de tomàquet i cuinar-ho tot junt durant 10 minuts. Salpebrar i reservar.
  8. Per a la beixamel, desfer en una olla la mantega i afegir la farina. Cuinar-la sense parar de remoure durant uns minuts. Incorporar la llet poc a poc i remoure durant 10 minuts fins que s'espesseixi. Salpebrar i afegir la nou moscada en pols. Reservar.
  9. En una safata de forn posar una capa de rodanxes d'albergínia. Cobrir amb una capa de carn picada amb salsa de tomàquet i repetir de nou una capa d'albergínies. Repetir el procés fins que s'acabin tots els ingredients. És important que l'última capa sigui d'albergínies.
  10. Cobrir amb la beixamel i afegir el formatge parmesà per damunt.
  11. Gratinar en el forn a 200 °C durant 5-10 minuts.
  12. Servir calent i afegir per damunt una mica de cibulet picat.