Receptes | Ossobuco de vedella guisat

Ossobuco
de vedella guisat

3 hores |Mitja | Comensales4 persones

INGREDIENTS

4 filets d’ossobuco de vedella Ca Na Paulina
2 cebes
4 grans d'all
2 porros
4 pastanagues
400 ml de vi negre
1,5 l de brou de carn
40 g de midó de blat de moro
30 g de mantega
Fulles de llorer
Farina
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

L’ossobuco és un plat d'origen italià que el seu nom significa “os buit”. Es tracta d'un tall de la pota de la vedella que manté l'os tant a l'hora de cuinar com de servir.
En coure-ho en vi i brou durant dues hores, adquireix una textura tendra que fa que la carn es desfaci a la boca. A més, s'acompanya de verduretes escalfades i una deliciosa salsa.
Un truc perquè no se't formin grumolls en incorporar el midó de blat de moro: pots diluir-lo en una mica d'aigua freda i afegir-lo després a l'estofat. D'aquesta manera, aconseguiràs una salsa uniforme, sedosa i espessa amb una textura excepcional.
Si t'animes, pots seguir la tradició italiana i gaudir també de la medul·la: té un sabor profund i únic, i es considera una autèntica delícia!

Elaboració

  1. Peleu i talleu les cebes, els alls, els porros i les pastanagues en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-ho.
  2. Realitzeu petits talls a les vores dels ossobucos i enfarineu-los.
  3. Escalfeu una mica d'oli en una cassola i marqueu els filets d'ossobuco a foc mitjà-alt. Reserveu-los.
  4. En la mateixa cassola, escalfeu totes les verdures amb unes fulles de llorer i un polsim de sal i de pebre.
  5. Desglaceu amb el vi negre i pugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
  6. Incorporeu els ossobucos i el brou de carn. Cuineu-ho durant 2 hores a foc lent.
  7. Reserveu la carn i coleu el brou de la cocció. Reduïu-lo en una olla més petita.
  8. Incorporeu el midó de blat de moro i barregeu fins a espessir la salsa.
  9. Afegiu la mantega i removeu-ho amb un remenador.
  10. Incorporeu la carn i glacegeu-ho bé durant un parell de minuts.
  11. Per a emplatar, serviu un ossobuco de vedella guisat en un plat amb la salsa reduïda per damunt.