Receptes | Pastís Tatin d'albergínia i sobrassada

Pastís Tatin
d'albergínia i sobrassada

receta elaborada por la chef Cristina Noguera.

35 min |DificultadFàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

3 Albergínies
125 g de sobrassada mallorquina
3 cullerades de mel
1 ou batut
Massa de pasta fullada
Oli
Sal

Ets un amant del pastís Tatin? Llavors has de provar la nostra particular versió, amb albergínia i sobrassada. Una recepta plena de sabor i de textures, com el cruixent de la pasta fullada o la tendresa de l'albergínia, que combinen a la perfecció amb la sobrassada i la mel. Un contrast exquisit per als paladars més exigents.

Elaboració

  1. Tallar les albergínies a rodanxes d'1 cm. aproximadament, salar i deixar suar durant una hora.
  2. Assecar bé les albergínies i untar lleugerament amb una mica de mel, sense excedir-se. La mel es pot diluir amb una mica d'aigua si és massa espessa.
  3. Preescalfar el forn a 180º.
  4. En una cassola de fang, untar el fons amb una mica d'oli i col·locar rodanxes d'albergínia de manera que la cobreixi. Emplenar els buits amb sobrassada. Col·locar diverses capes fins a arribar gairebé a la vora de la cassoleta.
  5. Preparar quatre cassoletes, una per persona.
  6. Enfornar les cassoletes durant 20-25 minuts.
  7. Mentrestant, tallar quatre discos de pasta fullada del diàmetre de la cassoleta.
  8. Col·locar un disc damunt de cadascuna d'elles i untar amb l'ou batut.
  9. Enfornar de nou durant 20 minuts més, aproximadament (fins que la pasta fullada pugi i agafi color).
  10. Desemmotllar el plat de manera que la pasta fullada quedi a l'inferior.

Subscriu-te al nostre canal

Segueix-nos a Facebook