Mongetes amb samfaina
de sobrassada
50 minuts |Mitja | 4 persones
Faves, tavelletes, fesols... Hi ha moltes varietats de mongetes. Nosaltres apostem per les blanques per la seva versatilitat, suavitat i tendresa. Amb un contingut en ferro superior a les llenties, les mongetes blanques són també una excepcional font de fibra. I, si un dels pilars de la dieta mediterrània són els llegums, per què no acompanyar-les amb una joia de la gastronomia balear com és la sobrassada? El resultat: un tàndem perfecte que, juntament amb la samfaina de verdures, farà les delícies de petits i majors.
Elaboració
- Rentar i tallar el carabassó, el pebrot (retirant les llavors i les parts blanques), la pastanaga i la ceba en daus (mirepoix).
- Esmicolar la sobrassada. Reservar.
- Saltar les mongetes en una paella amb una mica d'oli. Salpebrar i reservar.
- Escalfar una mica d'oli en una paella i ofegar la ceba fins que estigui lleugerament transparent. Afegir els alls i cuinar-ho tot junt fins que comenci a daurar-se.
- Incorporar el pebrot, la pastanaga i el carabassó.
- Afegir el vi, salpebrar i deixar-lo coure a foc lent uns minuts fins que totes les verdures estiguin sofregides.
- Afegir la sobrassada esmicolada i barrejar tot junt.
- Servir les mongetes blanques amb el sofregit de samfaina amb sobrassada per damunt.
- Servir el conill amb xocolata temperada i una mica de cebollí picat per damunt.
INGREDIENTS
800 g de mongetes blanques petites cuites
2 cebes blanques mitjanes
4 grans d'all
1 pebrot vermell gran
1 carabassó gran
2 pastanagues mitjanes
200 g de sobrassada
100 ml de
vi blanc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre