Trena de sobrassada
amb formatge i llimona
5 hores |Fàcil | 4 persones
Què tenen les receptes mallorquines per ser tan irresistibles? Avui hem preparat una fantàstica trena de sobrassada amb formatge i llimona.
El secret: sobrassada de Mallorca, és clar. T’assegurem que la de Ca Na Paulina és espectacular. Una recomanació: quan escullis el formatge, aposta per un maonès semicurat, que trobaràs a la nostra botiga. Mans a la massa!
Elaboració
- Esmolleu la sobrassada. Reserveu-la.
- Esmolleu el formatge maonès. Reserveu-lo.
- Ratlleu la pell de la llimona. Reserveu-la.
- Dissoleu el llevat amb 75 ml d’aigua en un bol fins que es dissolgui completament. Reserveu-lo.
- Barregeu en un bol la farina amb la sal, la mantega fosa, un ou i la ratlladura de llimona. Barregeu-ho tot.
- Incorporeu-hi el llevat dissolt i l’aigua restant (100 ml). Pasteu-ho fins que n’obtingueu una massa homogènia.
- Unteu la base d’un bol amb una mica d’oli i incorporeu-ne la massa anterior. Deixeu-la fermentar a temperatura ambient durant 2 hores perquè dobli la seva mida.
- Esbargiu una mica de farina en la superfície on treballeu i pasteu de nou la massa, estirant-la fins que n’obtingueu un rectangle.
- Esbargiu la sobrassada i el formatge esmollat sobre la massa. Enrotlleu-la.
- Realitzeu un tall al llarg de la massa sense arribar fins al final (deixeu uns 5 cm de marge).
- Entrellaceu les dues tires resultants i formeu una trena.
- Folreu un motlle amb paper de forn i incorporeu-hi la trena de sobrassada, formatge i llimona.
- Deixeu-la fermentar, tapada amb un drap de cuina, durant 1 hora a temperatura ambient.
- Preescalfeu el forn a 180 °C.
- Bateu un ou i pinteu la superfície de la trena.
- Fornegeu-la a 180 °C durant 40 minuts. Deixeu-la refredar al damunt d’una reixeta.
- A l’hora d’emplatar, talleu en rodanxes la trena de sobrassada, formatge i llimona. Esbargiu una mica de cebollí picat pel damunt i serviu-la.
INGREDIENTS
150 g de sobrassada de Mallorca Ca Na Paulina
150 g de formatge maonès semi Ca Na Paulina
400 g de farina de blat
175 ml d'aigua
14 g de llevat fresc
6 g de sal fina
25 g de mantega
(fosa)
½ llimona
2 ous
Cebollí
Oli d'oliva