Pastís Tatin
d'albergínia i sobrassada
35 minuts |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
3 Albergínies
125 g de sobrassada mallorquina
3 cullerades de mel
1 ou batut
Massa de pasta fullada
Oli
Sal
Ets un amant del pastís Tatin? Llavors has de provar la nostra particular versió, amb albergínia i sobrassada. Una recepta plena de sabor i de textures, com el cruixent de la pasta fullada o la tendresa de l'albergínia, que combinen a la perfecció amb la sobrassada i la mel. Un contrast exquisit per als paladars més exigents.
Elaboració
- Tallar les albergínies a rodanxes d'1 cm. aproximadament, salar i deixar suar durant una hora.
- Assecar bé les albergínies i untar lleugerament amb una mica de mel, sense excedir-se. La mel es pot diluir amb una mica d'aigua si és massa espessa.
- Preescalfar el forn a 180º.
- En una cassola de fang, untar el fons amb una mica d'oli i col·locar rodanxes d'albergínia de manera que la cobreixi. Emplenar els buits amb sobrassada. Col·locar diverses capes fins a arribar gairebé a la vora de la cassoleta.
- Preparar quatre cassoletes, una per persona.
- Enfornar les cassoletes durant 20-25 minuts.
- Mentrestant, tallar quatre discos de pasta fullada del diàmetre de la cassoleta.
- Col·locar un disc damunt de cadascuna d'elles i untar amb l'ou batut.
- Enfornar de nou durant 20 minuts més, aproximadament (fins que la pasta fullada pugi i agafi color).
- Desemmotllar el plat de manera que la pasta fullada quedi a l'inferior.