Receptes | Pit de gall dindi farcit amb salsa de nabius

Pit de gall dindi
farcit amb salsa de nabius

1 hora i 25 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

1 pit de gall dindi farcit Ca Na Paulina
1 ceba
1 gra d'all
250 g de nabius frescs
4 g de gingebre
1 taronja
1 llimona
50 g de mel de flors
50 g de mantega
50 ml de vi blanc
50 ml de brou de carn
4 claus d'olor
2 flors d'anís estrellat
1 branca de canyella
Romaní fresc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

A Ca Na Paulina creiem que no hi ha postal més nadalenca que la imatge d'una família asseguda al voltant de la taula amb un gall dindi ben suculent al centre.
El contrast de la llum tènue i freda del carrer amb la calidesa del menjador ple de somriures i alegries és una de les coses que fa que el Nadal sigui tan especial.
Per aquestes dates, reuneix els teus i prepara un deliciós pit de gall dindi farcit amb salsa de nabius. Descobreix el toc tradicional i casolà que aporten els nabius a la carn. T'assegurem que serà el tema de conversa durant tota la celebració.
Un consell: a l’hora de preparar la salsa amb els nabius, el gingebre, la mel, els claus, les flors d'anís i la canyella, ves-la provant a mesura que afegeixis els ingredients. Per a gustos, colors, i en aquesta ocasió les quantitats són molt personals.

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 200 °C.
  2. Ratlleu la pell i espremeu el suc de la taronja. Reserveu-ho.
  3. Ratlleu la pell de la llimona. Reserveu-la.
  4. Enforneu el pit de gall dindi farcit en una safata de forn amb el vi blanc, el brou, unes branques de romaní, la ratlladura de llimona i de taronja, i un pessic de sal i pebre durant 1 h - 1 h 20 minuts a 200 ° C. Reserveu-ho.
  5. Peleu i talleu la ceba, el gra d'all (sense el germen) i el gingebre a daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
  6. Desfeu la mantega en un cassó i poseu-hi la ceba i l'all a foc mitjà. Salpebreu-ho.
  7. Incorporeu-hi els nabius, el gingebre, la mel, els claus, les flors d'anís i la canyella. Barregeu-ho i ofegueu-ho durant un parell de minuts.
  8. Afegiu-hi el suc de la taronja i coeu-ho tot junt durant 5-8 minuts a foc mitjà-baix. Saleu-ho.
  9. Enretireu les flors d’anís i la canyella i tritureu amb un processador d'aliments l'elaboració anterior, fins a obtenir una salsa homogènia. Reserveu-la.
  10. Talleu el pit de gall dindi farcit a rodanxes mitjanes.
  11. Per emplatar, dibuixeu un cercle amb la salsa de nabius i col·loqueu en un lateral les rodanxes de pit de gall dindi farcit. Decoreu-ho amb una mica de nabius frescos i unes fulles de romaní.