Pollastre al curri
de mango
1 hora |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
4 pits de pollastre sencers Ca Na Paulina
2 cebes
2 grans d'all
2 mangos madurs
4 g de gingebre fresc
120 g d'anacards naturals
500 ml de llet de coco
300 g d'arròs
Curri en pols
Cúrcuma
en pols
Pebre roig picant
Llorer sec
Coriandre fresc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
El pollastre al curri és un dels plats asiàtics més coneguts, i és probable que ja l'hagis provat. No obstant això, en aquesta recepta hem decidit donar-li una volta i cuinar-lo amb una salsa més innovadora, però que parteix de la mateixa base: pollastre al curri de mango.
La intensitat d'aquesta barreja d'espècies s'uneix a la suavitat d'aquesta fruita tropical que cada dia és més comú en el nostre rebost. A més, és un plat molt complet i nutritiu, ja que se serveix acompanyat d'arròs, fruita seca i trossos de mango.
Per a obtenir la salsa de curri de mango, emprarem dues cebes, quatre grans d'all, dos mangos madurs, 4 grams de gingebre fresc, fulles de llorer, curri, cúrcuma, pebre roig i llet de coco. Aquest últim ingredient és imprescindible perquè la recepta quedi al nostre gust: si volem una salsa més suau, podem afegir-li més llet de coco, ja que rebaixa molt la picor del curri, i si volem que sigui més intensa, el que hem de fer és incrementar la quantitat d'espècies.
Posteriorment, només ens quedarà saltar els daus de pollastre, afegir-li la salsa de curri de mango i emplatar-ho amb l'arròs, els anacards, els daus de fruita i una mica de coriandre. Fixa't en la foto, la pinta és deliciosa… Que aprofiti!
Elaboració
- Talleu els pits de pollastre en daus mitjans. Reserveu-los.
- Peleu i talleu les cebes, els alls (sense el germen) i el gingebre en daus petits (brunoise). Reserveu-los.
- Peleu i talleu els mangos en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-los i separeu-ne alguns trossos per a la decoració final del plat.
- Bulliu l'arròs en una olla amb aigua i sal durant 15-20 minuts a foc mitjà. Escorreu-lo i reserveu-lo.
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i escalfeu les cebes i els alls a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Afegiu els mangos i el gingebre. Ofegueu-ho durant uns minuts.
- Incorporeu la llet de coco, unes fulles de llorer i un polsim de curri, cúrcuma i pebre roig. Tapeu-ho i coeu-ho durant 10 minuts.
- Tritureu amb un processador d'aliments l'elaboració anterior (sense les fulles de llorer) fins a obtenir una salsa fina i homogènia. Reserveu-la.
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i salteu els daus de pollastre a foc mitjà. Salpebreu-los.
- Incorporeu el curri de mango i els anacards. Barregeu-los i coeu-los durant un parell de minuts a foc mitjà-baix. Rectifiqueu al gust.
- Per a emplatar, serviu el pollastre al curri de mango en un plat i acompanyeu-lo amb l'arròs. Decoreu-ho amb els daus de mànec i una mica de coriandre picat.