Receptes | Rigatoni amb sobrassada

Rigatoni
amb sobrassada

1 hora i 15 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

  • Rigatoni amb sobrassada

INGREDIENTS

250 g de sobrassada de Mallorca Ca Na Paulina
6 filets de llom de porc Ca Na Paulina
50 g de formatge curat maonès Ca Na Paulina
260 g de Rigatoni
3 cebes
2 grans d'all
4 ous
30 g de mostassa Dijon
80 ml de vi brandi
Farigola fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

La cuina fusió està de moda, i no és d'estranyar: la millor manera de perfeccionar els clàssics de cada país és, probablement, combinar-los amb les receptes d'altres llocs.

Aquesta recepta és una autèntica oda als sabors balears i italians, i mescla el millor de totes dues gastronomies: pasta rigatoni amb sobrassada.

Per a preparar la salsa, marca primer uns dauets de llom. A continuació, escalfa la ceba i l'all fins a aconseguir un sofregit fosc. Afegeix la sobrassada i cuina-la a foc mitjà-baix. Després d'incorporar la pasta, agrega rovells d'ou, formatge fumat maonès i una mica de mostassa per a aportar-hi cremositat.

El millor d'aquest tipus de pasta és que, en tenir una forma cilíndrica més ampla que els macarrons habituals, la salsa també arriba a l'interior de cada rigatoni, per la qual cosa s'augmenta l'explosió de sabor en cada mossegada.


Recorda cuinar-los durant només 10 minuts: la pasta al dente és la favorita dels italians, però, a més, és més saludable i fàcil de digerir.
Que aprofiti!

Elaboració

  1. Talleu els filets de llom de porc en daus mitjans. Reserveu-los.
  2. Peleu i talleu les cebes i els grans d'all, sense el germen, en daus petits (brunoise). Reserveu-los.
  3. Ratlleu el formatge. Reserveu-lo.
  4. Escalfeu un rajolí generós d'oli en una cassola i marqueu la carn de porc a foc mitjà-alt. Reserveu-la.
  5. En la mateixa cassola, escalfeu les cebes i els alls durant 40 minuts a foc mitjà-baix, fins que el sofregit estigui ben fosc. Salpebreu-ho.
  6. Incorporeu el vi brandi i pugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
  7. Afegiu la sobrassada, la carn reservada i un polsim de farigola picada. Barregeu-ho i cuineu-ho a foc mitjà-baix.
  8. Bulliu en una olla amb aigua i sal els rigatoni durant 10 minuts a foc mitjà.
  9. Incorporeu els rigatoni escorreguts a la cassola amb el sofregit i afegiu-hi una mica de l'aigua de la cocció. Barregeu-ho tot i deixeu-ho coure durant uns minuts a foc mitjà.
  10. Afegiu la meitat del formatge ratllat, els quatre rovells d'ou i la mostassa. Barregeu-ho bé fins a integrar tots els ingredients a foc baix.
  11. Per a emplatar, serviu els rigatoni amb sobrassada en un plat i empolvoreu el formatge restant per damunt.