Sopa thai
de pollastre
2 hores i 30 minuts |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
2 quarts posteriors de pollastre Ca Na Paulina
2 porros
2 grans d'all
½ col verda
2 naps blancs
3 branques d'api
4 g de gingebre fresc
1 llima
1,5 l de brou de pollastre
400 ml de
llet de coco
Curri en pols
Coriandre fresc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
No hi ha res com un bon plat de sopa per a escalfar-se en els dies més freds de l'hivern. I més encara si afegeixes espècies i gingebre, com en aquesta sopa thai de pollastre tan deliciosa.
Aquesta recepta incorpora alguns dels ingredients més típics de la gastronomia del sud-est asiàtic: té una base de llet de coco especiada amb curri i gingebre fresc, i toppings de pollastre i de verduretes tan saboroses com el porro, la col, el nap i l'api.
A l'hora de servir, afegeix unes fulles de coriandre picat i una mica de ratlladura de llimona. Et transportarà a Tailàndia en cada mos!
Elaboració
- Peleu i trossegeu els porros, les branques d'api i els naps. Reserveu-ho.
- Netegeu i talleu la col en juliana. Reserveu-la.
- Piqueu els grans d'all. Reserveu-los.
- Peleu i ratlleu el gingebre. Reserveu-lo.
- Escalfeu una mica d'oli en una olla i marqueu els quarts de pollastre a foc mitjà. Salpebreu-los i afegiu un polsim de curri. Retireu-los.
- A la mateixa olla, escalfeu els porros amb els alls a foc mitjà. Salpebreu-los.
- Incorporeu els naps, l'api, la col i el gingebre. Cuineu-ho durant 3-5 minuts.
- Afegiu els quarts de pollastre, el brou i la llet de coco. Porteu a ebullició i cuineu-ho durant 2 hores a foc mitjà.
- Retireu el pollastre i esmicoleu-lo.
- Per a emplatar, serviu la sopa thai i incorporeu el pollastre esmicolat per damunt i un polsim de ratlladura de llima. Decoreu-ho amb unes fulles de coriandre picades.