Tacos d’estiu
amb botifarró
45 minuts |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
3 botifarrons Ca Na Paulina
2 cebes
2 pastanagues
1 carabassó
2 cabdells
2 préssecs
6 albercocs
20 g de mel
200 ml de llet de coco
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
La recepta d'avui és perfecta per als mesos més calorosos: tacos d'estiu amb botifarró i verdures variades, tot això embolicat amb unes fulles de cabdell.
En substituir la truita de blat o blat de moro tradicional per fulles de cabdell, podràs continuar tenint una textura cruixent però en una versió més light i igualment deliciosa.
Completa el teu plat amb una salsa dolça i afruitada amb base de préssecs, albercocs i mel per a tenir un aperitiu fresc i lleuger. Que aprofiti!
Elaboració
- Renteu i desfulleu els cabdells. Reserveu-los.
- Peleu i talleu les cebes i les pastanagues en juliana. Reserveu-les.
- Renteu i talleu el carabassó en juliana. Reserveu-lo.
- Peleu i talleu els préssecs i els albercocs en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-los.
- Talleu els botifarrons en rodanxes mitjanes. Reserveu-los.
- Escalfeu una mica d'oli en un cassó i escalfeu una ceba a foc mitjà. Salpebreu-la.
- Afegiu els préssecs, els albercocs i la mel. Barregeu-ho i ofegueu-ho durant 5 minuts.
- Incorporeu-hi la llet de coco i deixeu-ho coure durant 10 minuts a foc mitjà-baix.
- Tritureu l'elaboració anterior amb un processador d'aliments fins a obtenir una salsa homogènia. Reserveu-la.
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i marqueu les rodanxes de botifarró a foc mitjà-alt. Esmicoleu-ho amb una forquilla i reserveu-ho.
- En la mateixa paella, afegiu una mica més d'oli i salteu les cebes, les pastanagues i el carabassó durant 10 minuts a foc mitjà. Salpebreu-ho al final de la cocció.
- Per a elaborar els tacos, col·loqueu en cada fulla de cabdell una mica del saltat de verdures i unes cullerades de botifarró saltada.
- Per a emplatar, serviu els tacos d'estiu amb botifarró en un plat i afegiu la salsa de préssec i albercoc per damunt.