Tomàquets farcits
de botifarró i quinoa
1 hora |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
1 safata de botifarró amb ceba de Ca Na Paulina
4 tomàquets madurs
2 cebes
2 grans d'all
2 pastanagues
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
150 g de quinoa
75 ml de vi negre
325 ml de
brou de carn
15 ml de vinagre d'arròs
Gingebre en pols
Cúrcuma en pols
Oli de sèsam
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
A tu també t’encanten les amanides? No et perdis la recepta d'avui, perquè aquesta Tomàquets farcits de botifarró i quinoa no pot faltar en els teus dinars i barbacoes estiuenques. 😋 Possiblement a alguns us ha fet pensar en alguna cosa, i és que aquesta preparació té moltes similituds amb la clàssica amanida alemanya de patata, tot i que amb algunes variacions. Deixa't sorprendre per la barreja de sabors i textures que trobaràs gràcies a la salsitxa Bratwurst, la col i els cogombrets. Un cop la tastis, no voldràs menjar una altra amanida la resta d'estiu. 🤤
Elaboració
- Remulleu la quinoa en un bol amb aigua durant 20 minuts. Escorreu-la, renteu-la bé i reserveu-la.
- Enretireu la pell i piqueu el farciment de dos botifarrons. Reserveu-los.
- Peleu i talleu les cebes, els grans d'all i les pastanagues en daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
- Renteu i talleu els pebrots, enretirant-ne les llavors i les parts blanques, en daus petits (brunoise). Reserveu-los.
- Renteu, talleu la part superior i buideu amb una cullera l'interior dels tomàquets. Tritureu amb un processador d'aliments l'interior de dos tomàquets. Reserveu-ho per separat.
- Escalfeu una mica d'oli d'oliva en una paella i sofregiu-hi les cebes amb els alls a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Desglaceu-ho amb el vi negre i apugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
- Incorporeu-hi els botifarrons i ofegueu-los durant un parell de minuts a foc mitjà.
- Afegiu-hi les pastanagues i els pebrots. Coeu-ho tot junt durant 5 minuts.
- Incorporeu-hi els tomàquets triturats, salpebreu-los i ofegueu-los un parell de minuts més.
- Afegiu-hi la quinoa i cobriu-la amb el brou. Coeu-ho tot junt durant 12 minuts a foc mitjà-baix. Refredeu-ho i reserveu-ho.
- Empleneu els tomàquets amb l'elaboració anterior. Reserveu-los.
- Tritureu amb un processador d'aliments 60 ml d'oli d'oliva juntament amb 15 ml d'oli de sèsam, el vinagre d'arròs, un polsim de cúrcuma, gingebre, sal i pebre. Processeu-ho fins a obtenir una vinagreta emulsionada.
- Per emplatar, serviu els tomàquets farcits de botifarró i quinoa en un plat i acompanyeu-los amb la vinagreta de cúrcuma i gingebre.