Poma farcida
de carn,
sobrassada i mel
1 hora i 30 minuts |Mitjana | 4 persones
INGREDIENTS
4 pomes Golden
Cap de llom de porc
Sobrassada
2 cullerades soperes de mel
1 ceba
Oli d'Oliva Verge Extra
Sal
Pebre
Per a la salsa
1 ceba petita
50 g de sobrassada
1 cullerada de mel
200 ml de fons de verdures
Com diu el refrany, “Una poma al dia, vida sana i alegria”. Gaudeix d’aquesta recepta de pomes al forn, farcides de fines tires de capçal de llom. El toc únic de la salsa, que combina a la perfecció els gustos de la suavitat de la mel i la intensitat de la sobrassada de Mallorca amb el toc cruixent de la ceba, fan d’aquest plat una experiència encara més especial.
Elaboració
- Buidar les pomes.
- Tallar la carn en tires fines. Tallar també la sobrassada i la ceba en trossets petits.
- Saltar la ceba i afegir les tires de carn. Un cop cuinat, afegir la sobrassada, remenar, i incorporar la mel. Mesclar-ho tot.
- Farcir les pomes amb el farcit que hem preparat.
- Enfornar durants uns 10/15 minuts a 180 ºC.
Salsa
- Saltar la ceba fins que comenci a quedar transparent.
- Afegir la sobrassada, deixar que es desfaci una mica, i afegir-hi la mel.
- Afegir el fons calent i salpebrar.
- Deixar coure uns minuts tot junt i passar pel processador per tal d'aconseguir una textura fina de salsa.