Trinxat amb sobrassada,
bacon i llom
1 hora |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
4 filets de llom de porc de Ca Na Paulina
100 g de bacon de Ca Na Paulina
100 g de sobrassada de Mallorca de Ca Na Paulina
1 col verda
4 grans d'all
4 patates
Cebollí
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
El trinxat és un plat típic de la Cerdanya que porta patata, col i cansalada. Generalment, es consumeix en els mesos més freds de l’any.
Si t’agrada versionar receptes tradicionals, t’encantarà la nostra recepta de trinxat amb sobrassada de Mallorca. Amb aquest toc especial, el resultat és fins i tot més deliciós! Hauràs de sofregir la sobrassada amb el llom de porc i el bacon, barrejar-ho tot amb el puré de patata i col i donar-li forma arrodonida.
Deixa que la massa es dauri pels dos costats, com si fos una truita, i serveix el teu “trinxat mallorquí” calent.
Elaboració
- Talleu els filets de llom i el bacon en tires mitjanes i reserveu-les.
- Esmicoleu la sobrassada en trossos petits i reserveu-los.
- Peleu i lamineu els grans d’all. Reserveu-los.
- Renteu la col, enretireu-ne el tronc i talleu-la a trossos. Reserveu-la.
- Peleu i talleu les patates. Reserveu-les.
- Bulliu aigua amb sal en una olla i coeu les patates durant 20 minuts a foc mitjà.
- Incorporeu la col i coeu-ho durant 10 minuts més. Escorreu-ho bé.
- Aixafeu la col i les patates en un bol amb l’ajuda d’una forquilla, fins que obtingueu un puré. Saleu-lo i reserveu-lo.
- Escalfeu una mica d’oli en una paella i salteu els alls a foc mitjà.
- Incorporeu-hi les tires de llom, el bacon i la sobrassada. Salteu-ho tot junt durant uns minuts a foc mitjà. Salpebreu-ho. Reserveu alguns trossos de sobrassada per a la decoració final del plat.
- Afegiu-hi el puré de col i patata. Coeu-ho durant un parell de minuts sense deixar de barrejar-ho.
- Passeu l’elaboració anterior a una paella més petita amb una mica d’oli. Doneu-li forma rodona i deixeu-ho daurar per cada costat durant 3 minuts.
- A l’hora d’emplatar, serviu el trinxat de col amb sobrassada, bacon i llom en un plat. Decoreu-lo amb la sobrassada reservada i empolseu-lo amb una mica de cebollí picat per damunt.