Costelles de xai
amb salsa de créixens
1 hora |Mitjana | 4 persones
Avui et portem una recepta de carn senzilla però deliciosa: costelles de xai amb salsa de créixens. Es tracta d'un tall molt tendre i perfecte per a acompanyar amb tota mena de salses. En aquesta ocasió ens hem decantat pels créixens, una planta tradicional que aporta un sabor diferent al plat: suau, però alhora lleugerament picant. Com a toc final, decorem el plat amb bimis i bolets portobello, i ja ho tindrem tot llest per a gaudir d'una recepta senzilla i deliciosa.
Elaboració
- Pelar i tallar la ceba, el porro (la part blanca) i el gra d'all (sense el germen) en daus petits (brunoise). Reservar.
- Picar els créixens. Reservar.
- Rentar i tallar les inflorescències dels bimis. Reservar.
- Tallar en vuit trossos els portobellos. Reservar.
- Escalfar una mica d'oli d'oliva en una paella i escalfar la ceba. Quan comenci a estar transparent, afegir el gra d'all i el porro. Ofegar.
- Desglaçar amb vi blanc i pujar el foc per a evaporar l'alcohol.
- Afegir els créixens i cuinar breument. Salpebrar.
- Incorporar el brou i coure tot junt durant 10 minuts a foc mitjà.
- Triturar la salsa amb un processador d'aliments fins que es torni homogènia. Reservar.
- Escalfar una mica d'oli d'oliva en una paella i saltar els portobellos. Salpebrar i reservar.
- Escalfar aigua amb sal en una olla i escaldar les inflorescències dels bimis durant 5 segons. Tallar la cocció amb aigua i gel. Reservar.
- Escalfar una mica d'oli d'oliva en una paella i marcar les costelles de xai. Salpebrar per tots dos laterals i reservar.
- Per a servir, afegir a la base del plat una mica de salsa de créixens i col·locar damunt tres costelles de xai. Decorar el plat amb els bimis i els portobellos.
INGREDIENTS
12 costelles de xai
100 g de créixens
1 porro
1 ceba
1 gra d'all
500 ml de brou vegetal
75 ml de vi blanc
200 g de bimis
100 g de bolets portobello
Oli d'oliva
Sal
Pebre blanc