Estofat
de xai
1 hora |Mitjana | 4 persones
INGREDIENTS
600 g de cuixa de xai (filetejada)
2 cebes blanques
2 grans d'all
2 patates
2 pastanagues
100 g de salsa de tomàquet
1 L de brou de carn
100 g de edamames bullits
75 ml
de vi negre
4 fulles de llorer
4 branques de farigola
2 branques de romaní
Pebre roig dolç
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
La carn de xai és considerada una de les peces més benvolgudes en la cuina mediterrània i molts altres països. La textura i tendresa del tall seran les protagonistes d'aquest excel·lent guisat, que conquistarà el paladar dels teus comensals. I, com a acompanyament, unes delicioses verdures i patates cuites a foc lent. Sens dubte, es tracta d'un plat infal·lible.
Elaboració
- Pelar i tallar en daus mitjans (mirepoix) les cebes i les pastanagues. Reservar.
- Picar els alls en trossos molt petits. Reservar.
- Rentar bé i trencar les patates. Reservar.
- Pelar i reservar els grans dels edamames.
- En una paella escalfar una mica d'oli a foc alt i segellar el xai (volta i volta de cada costat). Salpebrar i reservar.
- En una olla alta, escalfar una mica d'oli d'oliva i escalfar les cebes juntament amb els alls. Salpebrar.
- Incorporar les pastanagues i afegir una mica de pebre roig dolç (al gust). Barrejar i ofegar durant 5 minuts.
- Agregar la salsa de tomàquet, el vi i les herbes aromàtiques. Barrejar i deixar reduir durant 5 minuts a foc lent.
- Incorporar les patates i el xai i cobrir l'estofat amb el brou de carn. Cuinar amb l'olla tapada a foc mig-lent durant 15 minuts. Moure la cassola en vaivé sovint perquè es barregi.
- Destapar l'olla i cuinar durant 10 minuts més.
- Afegir els edamames i cuinar-los durant 5 minuts.
- Transcorregut el temps de cocció, apagar el foc i deixar reposar l'estofat uns minuts.
- Servir l'estofat de xai amb una mica de verdures.