Broquetes de porc
macerades
16 h |Fàcil | 4 persones
Les broquetes de porc macerades són ideals per a servir en una festa o reunió familiar com a plat informal i deliciós.
La clau perquè la carn adquireixi tot el seu sabor està en la maceració. La nostra proposta d'avui s'elabora amb gingebre, llima, llet de coco i salsa de soia: és una mescla fresca amb matisos orientals.
Et suggerim que completis la broqueta amb carabassó, tomàquets xerri, pebrot verd i panotxes de blat de moro, encara que pots afegir les verdures que més t'agradin. Acompanya el plat amb uns xips de kale com a guarnició i gaudeix d'aquesta recepta tan senzilla i rica.
Elaboració
- Talleu la carn magra en daus mitjans. Reserveu-la.
- Ratlleu el gra d'all i el gingebre. Reserveu-ho.
- Barregeu en un bol la carn de porc, l'all, el gingebre, la llet de coco, la salsa de soia, el rom, unes gotes de tabasco, un rajolí de suc de llima i un polsim de ratlladura, 50 ml d'oli i unes fulles de menta picades. Macereu-ho durant tota la nit a la nevera, i ho aneu removent de tant en tant.
- Preescalfeu el forn a 180 °C.
- Renteu, escorreu bé i talleu les fulles de kale en trossos mitjans.
- Esteneu les fulles sobre una safata de forn i afegiu un rajolí d'oli.
- Enforneu les fulles de kale durant 10-15 minuts a 180 °C, controlant els últims minuts per a evitar que es cremin. Saleu-les i reserveu-les.
- Per a elaborar les broquetes, munteu els pinxos alternant un tros de carn amb les diferents verdures.
- Escalfeu una mica d'oli en una graella i coeu les broquetes de porc a foc mitjà. Salpebreu-les.
- Per a emplatar, serviu les broquetes de porc marinades en un plat i empolvoreu una mica de pebre negre molt. Acompanyeu el plat amb les xips de kale.
INGREDIENTS
600 g de carn magra de porc Ca Na Paulina
1 gra d'all
8 tomàquets xerri
1 carabassó
1 pebrot verd
2 panotxes precuinades
2 g de gingebre fresc
1 llima
1 manoll de kale fresc
320 ml
de llet de coco
30 ml de salsa de soia
30 ml de rom anyenc
Tabasco
Menta fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre